Något jag är stolt över..

Aida - proffsigt av amatörerna
Friskt vågat - hälften vunnet, heter det. Men så är det inte i Kristianstad sedan i går kväll.
Där är det friskt vågat och nästan allt vunnet, för det här blev något av överraskningarnas kväll.

Redan utanför teatern

slås man av en jätteaffisch: Emil Sigfridsson, Elton John & Tim Rice. Jo, ja' tackar ja'. Vad i all sin dar är det nu den skånske Fame Factory-stjärnan från Svensktoppen och Melodifestivalen Emil Sigfridsson har hittat på, tänker man. Svaret kommer snabbt: ett genomarbetat, snyggt, underhållande och engagerande kärleksdrama i två akter. Ingen märkvärdig musikal - lika lättviktig som Lloyd Webbers "Joseph" - denna moderna musikalversion av operaklassikern med samma namn, men en märkvärdigt proffsig föreställning för att spelas av nästan bara amatörer. Sigfridsson, som länge siktat mot stjärnorna, har själv producerat, stenograferat (med Åsa Bratt) och regisserat (också med Åsa Bratt) och dessutom placerat sig själv i huvudrollen. Lägg därtill Caroline Sjöfors smakfulla koreografi och Sofie Sterners och Lillemor Bohlins eleganta kostymer.

I flera ledande roller

en samling bubblare, som länge strävat uppåt och nu är ganska nära toppen efter prestationerna här. Zara Kronvall sjunger och agerar således alldeles utmärkt som prinsessan Amneris och visar med eftertryck att hon, med stark utstrålning, duger även solo på en scen och inte bara som en i bandet Sarek. Här går hon "genom eld och vatten" helt besvärsfritt. Patrik Rasmussen övertygar med råge i allt vad han gör i både tal och sång. Vem kunde tro det om en dansbandskille från Date? Paula Wright glänser, inte minst vokalt medan Aida själv - Harriet Kyolaba - har sin styrka i spelet. Kring dessa florerar en mängd unga sjungande aktörer och dansare, som alla gör applådkittlande insatser. "Aida - the musical" ges nu varje helg fram till 1 april. Det låter länge, men frågan är om det räcker!

Aida - the musical

Sverigepremiär på Kristianstads teater. Publik: Cirka 350 (fullt).

+

Stort plus för den perfekta ljudbilden i både tal och sång (Martin Sventorp, Jon Möller och Niclas Pehrsson).

-

Kristianstads teater saknar, fortfarande, en riktig teaterrestaurang.


 

Kommentarer
Postat av: Jenny

Saknar fortfarande en riktigt teaterresturang,?!
Jo det är ju sant ! Tacka vet jag kiosken på Aida, de va grejor det =) haha

2007-11-27 @ 20:28:03
URL: http://jennygottfridsson.blogg.se
Postat av: Olle

Är det bara jag som får artikeln över hela sidan, ovanpå allt annat? Men visst var det fina recensioner, från en farbror som inte drar sig för att såga något han tycker är dåligt.

2007-11-27 @ 22:07:33
URL: http://cannibal.blogg.se
Postat av: mio

Åh, jag ryser när jag läser den recensionen.
Är så jätteglad över att ni har fått så bra kritik och beundrar verkligen Emil för att satsa så för att uppnå sina drömmar och även dig för du är ju också delaktig i hans projekt!

2007-11-28 @ 12:56:29
URL: http://emilfan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0