Vänskap

I dag har jag verkligen fått ställa mig frågan "Vad är vänskap"?
För mig har den alltid varit där man kan lita på varandra och känna sig trygga.
Och då menar jag oavsätt om man hörs varje dag eller varje vecka, varannan månad..
Allt beroende på hur det ser ut i livet för tillfället.
Under min tid som gravid (sedan nov) har jag inte känt mig 100%. 
Både beroende på värk och att jag slutat äta min medicin (mot ångest).
När vi fick veta att jag väntade tvillingar förstod jag varför jag hade så ont.
När jag blev sjukskriven tog det mig hårt vilket jag förmodar har berättat för mina närmaste.
Jag varken har ork eller lust till att vara trevlig eller umgås.
Min ork går åt till att försöka räcka till för min familj & framförallt min dotter.
Jag har haft vänner som ringt och ring och tillslut undrat "varför hör du inte av dig?"
"Jo, för att jag inte orkar just nu, det har tagit mig hårt det här med sjukskrivningen & jag har ont"
"Det kan jag förstå, men hör av dig när du orkar, finns här".
Dessa svar önskar jag höra av en vän, vilket jag fått höra. 
Jag har många vänner som jag hörs sällan med eftersom vi alla idag har familjer och mycket runt omkring. Senast i går ringde Sandra som jag inte hört av på ca 6 mån, men allt var som vanligt.. Så skönt, att allt slutade där vi avslutade det sist.
Sedan kan jag säga att vi borde ta oss tid oftare, men jag anklagar inte mina vänner som jag vet finns där om dom inte ringer på ett tag..
Men idag fick jag höra av en som jag trodde var min vän att hon minsann inte skulle krusa mig mer! Eftersom jag inte svarat på ett sms (hade glömt svara på just det) eller inte ville hitta på något någon gång.. (vilket inte är sant, men jag kanske inte är så "på" just nu.) Däremot har de gånger vi bestämt blivit inställda pga andra saker som tex sjukdom men även andra saker.
Jag förklarade igen att jag inte mår bra och att min mening aldrig hade varit att såra henne. Men att jag blev besviken eftersom jag trodde vi visste vart vi hade varandra. Och att jag inte ville ha någon paj kastning.
Vi har båda haft en hel del att göra och inte hörts mycket på det senaste halvåret, 
men jag har ändå alltid vetat att hon finns där.
Tills idag!
Hon gjorde mig verkligen ledsen eftersom jag ALLTID stöttat henne i vått & torrt!
Men man ska väl inte lägga energi på det utan tänka framåt, men det gör ändå ont i hjärtat!




Kommentarer
Postat av: Eva

Självklart sårar det när man får höra sådana saker. Trist när man tror man vet var man har en människa. Men det är tyvärr en läxa jag själv fått lära mig. Det bra är att kvar blir de som verkligen är bra och ärliga vänner!

2009-02-24 @ 19:38:02
URL: http://scrapnananas.blogspot.com
Postat av: Tintin

Tråkigt. Men har hon inte större förståelse för att Du inte mår bra just nu, är hon inte en riktig vän. Fokusera på Dig själv och Din familj, när Du mår bra igen, finns de riktiga vännerna där!

2009-02-24 @ 20:22:42
Postat av: Zandra

Åh Zara!

Sånt gör så ont, jag vet.. det är hennes förlust du får se det så. Du är en underbar vän gumman, glöm aldrig det! <3 kraam

2009-02-24 @ 20:41:50
URL: http://permozandra.blogg.se/
Postat av: Sofia H

Men gumman, jag förstår att det sårar dej. En riktig vän finns alltid där även om man inte har tid eller ork att träffs just nu. Ta hand om dej nu och din fina familj. Många kramar Fia

2009-02-24 @ 20:58:19
Postat av: Marica

Alla har nog en tid då man inte orkar av en eller annan orsak men ändå vet man att den andra personen finns där.. Jag är bara rädd att det har blivit ett missförstånd mellan er, vore tråkigt om så vore fallet men det känner och vet du bättre än jag såklart! Var bara en tanke som slog mej!

Ta hand om dej, orken kommer senare!

Kram!

2009-02-24 @ 21:11:46
URL: http://maricaaberg.blogg.se/
Postat av: milo

Ja gumman var ledsen och besviken i 2 minuter, tänk sedan på vad du har och vad ni ska få. Har folk inte mer förståelse så får det vara. Du är speciell och just nu måste det vara extra jobbigt, tänk på att du snart ska åka till mamma och då mår du bra. Tänk inte på att vara alla till lags, det går inte, va egoistisk för en gång skull. Jag finns här för dig och resten av familjen, men vet ej hur jag ska hjälpa, vet ej om jag tränger mig på? Ibland är det svårt för oss vid sidan av. Sänder en stor kram till dig med mycket energi, he, he hoppas du blir pigg av kramen.Milo

2009-02-24 @ 21:20:27
Postat av: Anonym

Marica: Jag sa till henne "jag är ledsen om du missuppfattat mig" vilket betyder just som jag skriver att jag absolut inte med mening skulle vilja henne illa. Men det godtogs inte, vad ska man då göra tycker du?

2009-02-24 @ 21:22:03
Postat av: zara

Zara skulle det stå i inlägget innan:)



MILO: förstår att det kan vara svårt att stå utanför. Men att anklaga är inte det bästa sättet.. Du tränger dig aldrig på! det räcker med att inte ställa krav på att man ska höra av sig, eller hälsa på så hjälper man. Kanske vara den som får ringa och höra av sig just nu. För när orken kommer tillbaka kommer jag att komma å hälsa på och höra av mig igen:)

Jag är fortfarande samma Zara men med mindre ork för andra människor just nu..

2009-02-24 @ 21:29:29
Postat av: zara

hemskt många inlägg från mig själv nu ;) Men jag vill inte missuppfattas igen!

MILO jag menade INTE att du anklagade!!

2009-02-24 @ 21:30:42
Postat av: Marica

Zara, svarade i min blogg :-) så nu måste du gå tillbaka dit och kolla ;-) Nä då men jag tycker att du har gjort vad du kan! Man mår inte alltid bra och har inte ork men jag hoppas att det ordnar sig tjejen!

Stor kram till dej!

2009-02-24 @ 21:33:44
URL: http://maricaaberg.blogg.se/
Postat av: mio

Det där har jag också råkat ut för, fick ett mail av en "kompis" som skrev att hon hoppades att jag skulle bli "gamla vanliga" Mio igen, den som orkade och ville gå på stan och äta glass och titta på snyggingar under somrarna. jag satt och funderade efter det och kom fram till att lusten för det försvann när jag blev sjuk. Tala om att det kändes som en kniv i magen alltså! Hon har även bagtelliserat (felstavat?) hela min sjukdom och behandling, vill ju inte att folk ska tycka synd om mig men inte heller att de tror att ma överdriver.

2009-02-24 @ 22:13:23
URL: http://metrobloggen.se/emilfan
Postat av: Maria Bredin

vet tyvärr hur det är :(

2009-02-24 @ 22:50:13
URL: http://mariachen.blogg.se/
Postat av: Harriet

Hej Zara...hehe kl är 01.23 kunde inte sova så jag bestämde mig att läsa lite bloggar....Vännen RIKTIGA vänner behöver man INTE förklara sånt för som att man inte orka...har man väl sagt det engång så ska de bara finnas till...för nästa gång är det kanske deras tur att inte orka o då finns du till....Jag förstår dig men smärta och att vara sjukskriven...men blir fan i mig galen (ursäkta min franska) Jag har blivit tokig så vi kanske borde bo ihop och stötta varann om allt vi går igenom just nu för det verka som att man måste gå genom samma saker för att verkligen förstår varann...Tror mig mina vänner som inte kan förstår att jag INTE orka....där kan den vänskapen stanna för då är de inte värd min tid heller. Krama Ängla från mig vi ringer henne i veckan....Kramar Niklas, leon och pelle Hälsar er alla...tack försenast.

2009-02-25 @ 01:27:59
URL: http://kyolaba.blogg.se/
Postat av: Åsa

Verkligen trist Zara. De e ingen riktig vänskap.

Ja å min bästa vän vet alltid var vi har varandra.

Vi har ej träffats på ca 6 mån nu pga mkt å göra mm men vi surar inte. Vi kan bara ringa varandra tjena läget? Ska vi ses imorron:) de e vänskap!!



Styrke kramar Åsa

2009-02-25 @ 08:43:11
URL: http://stall-garden.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0