natten från h-vetet!

Alla som har eller haft spädbarn vet hur tufft det kan vara.
I bland verkar det som att det oftast förskönas, att allt är som rosa moln då barnen kommit ut.
Har hört många som sagt att "det var aldrig någon som sa att man kunde känna tvärtom osv.."

Allt var frid och fröjd fram till jag släckte lampan vid 23:30.
Då började det.
Lilla Vilda vaknade och skulle ha mat, så även Älvin!
Så jag passade på att dubbel amma när dom ändå var vakna samtidigt.
Sedan har dom hållt på hela natten. 
När den ena velat "tutta" har den andra sovit. När den den som "tuttat" klart varit färdig har den andra vaknat och velat "tutta".. Så har det hållt på hela natten.
Jag är helt lip-färdig oc helt slut!
Emil stackaren har varit vaken lika mycket som jag och körde nu i väg för att jobba.
Jag kommer att amma så mycket jag kan och orkar, men tänker inte vara duktig bara för att man ska å sedan stupa i andra ändan. i så fall får vi ge ersättning.
Dom har varit nöjda innan, men börjar det så här dag & natt kommer ingen av oss att orka..

Detta var dagens sanning so far.
På Lördag kommer mamma m familj- halleluja!

Kommentarer
Postat av: Helene

Hej o stort grattis till de små!



Förstår att det är tufft för dig, men du fixar det, du verkar så stark!

Minns en sån där natt när min yngste var nyfödd.. Jag var helt slut och satt upp och ammade i sängen. Plötsligt tyckte jag mig se ett tredje öga i pannan på min söta bebis..! Då är det inte kul, då förstår man HUR trött man faktist är..

Ha det riktigt bra!



2009-07-16 @ 10:38:28
Postat av: CARIN

HEJ// STORT GRATIS TILL DOM SMÅ! GE DU TVILLINGARNA ERSÄTTNING. OCH FÖRSTÖR INTE DEJ SJÄLV MED ATT VARA DUKTIG. JAG VET ATT "DET TYCKS" SÅ MYCKET FRÅN BVC/BARNMORSKOR OM ATT MAN SKA AMMA. MEN DET ÄR BÄTTRE ATT ALLA I FAMILJEN MÅR BRA. SÅ KÖP HEM ERSÄTTNING I MASSOR, SÅ SKA DU SE ATT DET BLIR BÄTTRE.LYCKA TILL

2009-07-16 @ 10:53:49
Postat av: Ann-Sofie

Hej



Stort grattis tll era små underverk!

Håller tummar & tår att de inte stökar under dagen och i natt nu när du är ensam.



Kram

2009-07-16 @ 11:31:17
URL: http://endelavoss.blogspot.com
Postat av: Angelica

Äh, det är det dummaste jag vet. Folk som tycker hit och dit. Jag har aldrig hört om någon som ammat två spädbarn i frid och fröjd, om man vill överleva som människa så är ju ersättning ett otroligt bra alternativ. "Mina" (Jenny och Jonathan) fick bara ersättning och det är två riktigt spralliga 8-åringar idag. Lyssna bara på dig själv, ingen annan vet ju hur du känner. /Pepp från Gbg =) Puss

2009-07-16 @ 11:39:41
Postat av: SofiaH

Göra det som passar ER bäst. Finns inget rätt eller fel när det gäller amning. Du måste orka å så har du ju Ängla som kräver sitt oxå. Lycka till nu gumman.

Många kramar. Jag tänker mycket på er.

2009-07-16 @ 11:52:28
Postat av: Emma

Zara! Jag hört Alli berätta om de första året med Astrid och Wilhelm. Det är en tuff historia. Hon hade även en mycket besvärlig graviditet och en allvarlig förlossning som tillslut gick bra. Men du, lyssna inte på vad alla andra har att säga.Det är ingen som vet vad som är bäst för dig och dina barn. Det vet du och Emil. Astrid och Wilhlem har klarat sig utmärkt och de fick också ersättning!Det är viktigt att du som mamma också orkar och mår bra. Du har ju faktiskt söta Ängla också som kräver sin uppmärksamhet, så du vet bäst!!!! Tycker du är fantastisk! Tänker på dig!

kram Emma

2009-07-16 @ 11:52:36
Postat av: lotta

Kära Zara! Ja den första tiden är man som i en bubbla, vem åt på vilket bröst,vem åt sist?????

Jag ammade inte länge utan började med ersättning ganska snart, till BVC´s fasa. Ingen av mina barn har lidit av detta, inga allergier eller annat. Kör DITT race och skit i resten. Kan man amma och tycker att det funger bra så fine./Lotta

2009-07-16 @ 11:53:07
Postat av: Elina

fin blogg du har!

lägga till varandra på bloglovin? =)



XoXo

2009-07-16 @ 11:55:21
URL: http://klassensfru.blogg.se/
Postat av: Emma

Hrmf...kanske ska vänta med att skaffa barn ;) verkar inte vara en dans på rosor alla ggr, men säkerligen mycket glädje också!

2009-07-16 @ 12:06:06
URL: http://emmanylund.blogg.se/
Postat av: Marina

Det blir bra barn även av dem som inte blivit ammade så mycket. Jag vet för jag har två sådana!

Du gör som du vill och mår bra av!

Jag tror det är ganska vanligt att det blir så efter ett par dagar, att de vill amma ofta. Brukar nog lägga sig igen och sen kommer det i vågor, ökningsperioder kallas det väl.

Skönt att din mamma mfl kommer så ni kan få lite avlastning. Dina hormonder far ju också runt nu och gör inte livet lättare precis.

Många glömmer fort hur det var att ha nyfödda och det är nog därför det beskrivs så rosaskimrande ibland men samtidigt är det nog en försvarsmekaninsm för att vi ska skaffa mer än ett barn.



Ta en stund itaget och gör som DU känner!

2009-07-16 @ 12:08:54
URL: http://marinastradgard.blogspot.com
Postat av: tarja

Mår du inte bra av att amma så ska du självklrt inte göra det. Jag mådde piss av att amma en. Så hon fick ersättning när hon var ca 4 veckor gammal. Hon är lika normal som ett annat barn. Och hon började sova bättre efter att hon fick ersättning.

2009-07-16 @ 12:49:28
URL: http://lillamammabitchen.blogg.se/
Postat av: marica

Instämmer med övriga inlägg om att gör som ni känner blir bäst för er! Man kan ju amma lite även fast man ger ersättning oxå... Jag helammade mina första två barn i nästan ett år men det tredje fick bara ammas i fyra månader eftersom mjölken försvann efter tre.. så man vet aldrig hur det blir!

Skönt att din mamma med familj kommer så du kan få lite avlastning!

Kram till er alla!

2009-07-16 @ 12:51:04
URL: http://maricaaberg.blogg.se/
Postat av: mamma

hej håller helt med dom andra,kör inte slut på dig själv det är det inte värt..Vi ska försöka komma iväg i morgon o hoppas kunna ge dig lite avlastning..puss

2009-07-16 @ 13:30:18
Postat av: Jossan

Fullt nog att amma en ! varva du ! all bröstmjölk de får e ju bra liksom men du kan ju även pumpa o spara ... tror absolut inte det e dåligt med ersättning, min fick dock aldrig det men så hade jag ju EN !



Slit inte ut dig !

2009-07-16 @ 13:44:57
URL: http://jossan1982.blogspot.com
Postat av: Madde

Det blir fullt normala människor av oss som inte har blivit ammade också :) Jag har inga allergier och har bara varit sjuk 4 ggr under 23 år

2009-07-16 @ 13:50:17
Postat av: Jajja

Grattis till era små underverk.



Sen ska du göra precis som du känner, ni ska ju orka leva som familj me.

Jag har bara haft en i taget, och bara det var tufft med ammningen, så att du är så duktig att ens försökt med två sammtidigt, du måste vara super kvinnan;)

Gör nu som ditt hjärta säger dig, och lycka till, ps du kan ju göra både och, bara för att få ha kvar den mysiga känslan av närhet=) Men bara så mycket att du orkar.



Kram Jajja.

2009-07-16 @ 14:06:04
Postat av: Anonym

Ge dom ersättning och ha absolut inte dåligt samvete för det. Då kan Emil, Ängla hjälpa till att mata dom små. Det kommer dom att gilla. Kram!! tiden går fort Zara. Rätt vad det är så äter dom pizza.

2009-07-16 @ 14:16:38
Postat av: mio

Håller åxå med! Förstår verkligen att det är jobbigt när de vill ha "tutte" hela tiden. Emelie ville ha "tutte" var och varannan timme, dessutom fick jag inte prata under tiden för då började hon gallskrika! Hon tog inte flaskan så jag var tvungen att fortsätta därför tror jag att det bara är bra att vänja dem vid flaskan också när de är väldigt små!

2009-07-16 @ 14:32:16
URL: http://metrobloggen.se/emilfan
Postat av: Erica

hej zara. Jag kan rekomendera ersättning till kvällsmål och på nätterna då sover oftast de bättre det har mina barn gjort från det de fick ersättning så har de sovit hela nätterna. Jag har fött upp mina barn på ersättning för amningen har inte fungerat någon av gångerna. Jag försökte amma men mådde bara dåligt av det. Ersättning är ett bra alternativ när man vill sova lite fler timmar för man vet hur mycket de får i sig det får man ju inte med ammning tyvärr. Hoppas att allt går bra. Kram

2009-07-16 @ 20:30:34
Postat av: Eva-Marie

Det här med amning väcker många minnen och tankar. Alla mina fyra har själva bestämt hur ofta eller länge de skulle amma. Någon ville ha extra tillägg, en annan älskade välling medan en tredje aldrig ville ha flaska... Så barnen visar ofta själva vad de behöver.

Att man får en sån urjobbig natt som du hade nu behöver inte innebära att det ska bli så var och varannan natt. En intensiv amningsdag/natt är ofta kroppens sätt att öka på mängden mjölk. Sen kan det vara lugnt tills det är dags för nästa ökning. Så ta det lugnt och se tiden an. Håller med alla som skrivit att du absolut inte ska känna nån press eller vara duktig. Du gör det som passar dig och dina bebisar bäst.

Ett tips till bara - ta emot all hjälp du/ni kan få! Ängla har ju många fina människor i sin närhet, så passa på låta dem underhålla henne. Och du ska passa på att vila/sova så mycket du kan.

KRAMAR

2009-07-18 @ 02:00:49
URL: http://www.metrobloggen.se/evam

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0