Måndag morgon :)


God morgon gott folk!

Sitter vid bordet och äter en god Måndags frukost. 
Ännu en ny vecka. Är glad för varje som går eftersom att varje vecka gör att bebisarna blir större & skulle kunna klara sig om dom kom ut! Har mått ganska bra ett par dagar, men  igår kände jag av det lite igen.
Men jag gjorde absolut ingenting i går. Bara slappade. Ängla var med Milo på RENT så jag satt i min fåtölj och läste.
Alla andra längtar efter helg utom jag. 
När det är Måndag igen har jag min Emil hemma, helgerna går så långsamt....
Eftersom jag har ont  & är trött orkar jag inte annat än att sitta i min fåtölj & vänta på att helgen ska vara över snart :)
Vilket liv jag lever just nu!
Men jag lever det gärna å här, bara mina bebisar stannar i magen ett tag till!

Bebisfakta v24

Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop. 

Kommentarer
Postat av: Karin

Hej vännen! Vi har kompisar som fick barn i v 24. Hampus är nu tre år och en jättehärlig liten kílle! Han fick ligga på sjukhuset tills han skulle kommmit ut. Han är som vilken annan grabb! Kram på er. Karin, Kristofer och Ella

2009-03-16 @ 11:06:53
Postat av: Therése

Min kusin föddes i vecka 27 pga haandeskapsförgiftning. Hon vägde ett kilo och gick ner till 800 g. Idag är hon 6 år gammal. Fortfarande "liten" så hon ser ut att vara 4-5, men smartare än de flesta 6-åringar. Hon deltar i en studie i lund bland prematura bebisar och läkaren är förbluffad över hur snabbtänkt och intelligent hon är.

Klart att bebisarna ska vara kvar i magen så länge som möjligt, men idag är det inte lika "farligt" med prematur födsel som det var tidigare.

Vi håller tummarna för att Du ska slippa fler "besök" i förväg inne på förlossningen!

2009-03-16 @ 13:57:46
URL: http://theresian.blogg.se/
Postat av: Camilla

Hej Zara...Du min kära väninna Lina sa fel till er i lördags.Intersport är skorna köpta inte team sportia.Hon kom på det sen :)...Hon e inte alls så förvirrad ibland :)..Ha det så jätte bra.

Kram Camilla bergström

2009-03-16 @ 16:22:05
Postat av: Camilla

Givetvis tvärtom..köpta på team sportia..Blev lite snurrigt där...skratt

2009-03-17 @ 00:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0