Vilken sommarvärme! Körsbärsträdet har sla...

img_3162 (MMS)

Vilken sommarvärme! Körsbärsträdet har slagit ut och det surrar av bin i det.. Jag har fått lite plantor, tomat och änglatrumpet (tror jag det heter).. Dom får stå ute i solen på dagen men får komma in på natten, vet inte vilken temp det är nattetid, vet du? Samma med pelagoner, när kan man ställa ut dom för jämnan här i Skåne? Jag är en liten nybörjare av detta så jag är så lyhörd för tips och idéer!! :)


Kommentarer
Postat av: Therese

Änglatrumpet:

Dessa exotiska växter trivs i solen. De är bra växter att ha i stora krukor i sådana hörn av altanen där de kan stå varmt och vindskyddat. Men de måste vänjas vid solen, inte bara lyftas ut direkt från rumsmiljön. Om man går för fort fram, kan det bli fula brännskador på bladen.



När det inte är frostrisk längre, är det dags att börja vänja dem för utelivet. Första veckan får de stå i skuggan och tas in för natten. Sedan flyttar man dem gradvis till allt ljusare ställen och de får vara ute även på natten. De är mycket törstiga och hungriga och vill ha rikligt med vatten och gödning. Riktigt varma dagar kan man få vattna flera gånger. Gödning behövs 1-3 ggr per vecka beroende på hur mycket man har behövt vattna, alltså om jorden lakats ut av de stora vattenmängderna. Jag tycker att det enklaste är att ge en svagare giva varje gång man vattnar så man inte glömmer bort det.



2011-04-26 @ 17:25:18
URL: http://theresian.blogg.se/
Postat av: Mo

Sätt en gräns på +12gr på samtliga växter som kommer innefrån. Änglatrumpeten kan du ge näring dagl, knappast risk för överjödning om du kör med måttlig mgd. De får adrig torka ut. Se upp för solen då den bränner växten direkt, minst en vecka i skugga.

Lycka till,du kommer få en djungel men det gör ju ingenting då din man är Tarzan ´å du är Jane.

2011-04-26 @ 19:34:22
Postat av: Zara

Man tackar ödmjukast för hjälpen!! Kram

2011-04-26 @ 20:47:51
URL: http://zara82.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0