YES!!!!



Text: Christer Nilsson
Publicerad 20 februari 2011 15.31 Uppdaterad 20 februari 2011 15.32

Teaterrecensioner.
Först som sist - med "Skönheten och odjuret" har Emil Sigfridsson satt Kristianstad rejält fast på den kvalitetstunga musikalkartan i landet. Här med en aldrig sinande ström av öron-och ögongodis.
Efter sina tre tidigare succéer som Aida, Tarzan och Rent har Emil starkt understrukit kärlek och kunnande av musikalfacket. Detta i ett kaxigt och insiktsfullt artisteri en grym förening av konstnärlig vilja och kunnande. Samtidigt i symbios och samarbete med en generation av överblick, kontroll och traditionsmedvetenhet. Här övertygande bevisad som den lismande krumeluren Lefou.

Denna imponerande uppsättning brinner av artistiska kvaliteter. Man sitter lika förtrollad som den av en trollpacka fysiskt utsatte prinsen och hans personal. Deras onda förbannelse kan bara upphävas om prinsen kan lära sig älska - och bli älskad tillbaka.

Med den starkt förankrade storyn "i ryggen" har regissören Linda Gladh och koreografen Anne Renud gapat över mycket men strävat mot samma konstnärliga segermål. Allting berör från ruta ett där Alan Menkens fantastiska musik/sånger utgör navet för alla kollektiv spelglädje och fysiska färdigheter. Inte minst i de stora applådretande nummerna "Människa igen" och "Bli vår gäst".

Det stänker av vitalitet och sångfröjd från i stort sett alla. Från den sångljuva bokmalen Belle (Zara Kronvall), som älskas av röststarke machostöddige Gaston (David Krafft). Men som senare finner den sanna kärleken bakom den empatilöse ansiktsberövade prinsen (Bosse Andersson) i central secnauktoritet.

Två som verkligen inte tappar "ansiktet" utgör publikfavoriterna David Rix som festligt sprättig betjänt och Fredrik Henriksson som myndigt golvur. Bara deras insatser utgör två skäl att "bli deras gäster" mer än en gång.

Kommentarer
Postat av: anneli carlsson

Bra jobbat

2011-02-20 @ 17:10:42
Postat av: Eva-Marie

Grattis till denna positiva recension!

Och så söker du till Grease - det kan inte vara för sent. Flera auditiontillfällen ligger i mars!!

KRAM

2011-02-20 @ 17:39:02
URL: http://www.metrobloggen.se/evam
Postat av: milo

Håller med föregående skrivar, sök till Grease det är din roll. Eller be din sambo sätta upp den själv. Grattis till er alla.

2011-02-20 @ 18:05:13
URL: http://milogottfridsson.blogg.se/
Postat av: Pia

Grattis Grattis...åh va roligt och läsa detta. Usch jag blev rörd haha. Ni är ju såna fantastiska människor så man borde inte bli förvånad. Riktigt glad för er skull. Har tyvärr inte möjlighet att se den men åh va jag vill komma.....Hälsa Emil också så klart..han är ju så duktig och glad att det går så bra....ha det gott och glöm inte hälsa honom..kramis

2011-02-20 @ 18:16:45
Postat av: Veronica

Grattis till fina recensioner!

Ser fram emot att se föreställningen i april :)

2011-02-20 @ 18:38:22
Postat av: mamma

Grattis hjärtat o till alla dom andra med...kram

2011-02-20 @ 20:30:03
Postat av: Mo

Ja vad kan man säga???

Det var som att vinna VM Guld i handboll..

En sån morbror, en sån systerdotter...

2011-02-20 @ 22:28:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0