Kläder

Vilka underbara dagar jag haft!
Att få gå i lugn och ro, prova, känna & klämma.
Å det tillsammans med ens bästa vän!
Kan inte inte bli bättre.
Fikastunder, god middag på Buffhouse.
Det är inte ofta man kan unna sig det heller. Men detta var planerat ett tag och vi har därför kunnat spara för att vi nu i helgen skulle kunna spendera pengarna på vad vi ville :)
Här nedan visar jag vad jag hittade för go-bitar till mig själv.
Sedan blev det ju en del till barnen såklart.
Tre barn som ska ha vår/sommarkläder, det blir en del ;)


Lavendelblå topp från Only
REA 149:-



Linne med underbart fall (när man har den på)
REA 149:- från Only



Skjortblus utan ärm från Gina Tricot 149:-


Svart linne med fin volangdetalj Gina Tricot 149:-


Blus från Vero Moda REA 149:-


Blommig blus från Lindex 149:-


Topp från Monki 150:-


Blus i ljus persikofärg 300:- Monki


En underbart söt klänning från Monki 400:-

Anledningen till att jag behöver nya kläder också är för att jag börjar arbeta igen.
På Tisdag startar jag i gång igen.
Jag har väldigt blandade känslor inför detta.
Jag har varit hemma från graviditets vecka 16, tror det var JAN/FEB 2009.
I över 2 år har jag varit hemma med min familj och trivts bra med det.
Men allt har ju sin tid.
Det är inte det att jag inte trivs på mitt jobb. Jobbet är roligt och mina kollegor underbara.
Det ser jag fram emot.
Men att vara borta från mina barn till sena kvällen och att få ihop allt med hem, hus, familj & jobb gör mig orolig.
Men jag antar att man hittar sina rutiner.
En sak är säker, det är skillnad från när man hade ett barn jämfört med tre som nu.
Det märktes bara i Torsdags när jag skulle i väg till arbetet och alla barn till skola & dagis.
En är sur, den andra vill inte klä sig och den tredje kladdar med frukosten.
Jag beundrar er som börjar kl 7-8 på morgen och till råga på allt har en sambo/man som måste åka ännu tidigare.
Hur gör ni? TIPS!?
I kväll ska vi ha föräldraråd där vi ska sitta ned och kolla över vad alla kan hjälpa till med nu när hushållerksan börjar arbeta :).. Det blir minsann spännande.. Hi hi...

Kommentarer
Postat av: Pia

Härligt med lite egentid ibland. Fina kläder du har köpt. Måste också handla lite märker jag när jag tittar i garderoben.:)



Bra att ni sätter er ner och kommer överens om hur ni ska få det att gå ihop med vardagen. Tar nog ett tag men sen kommer ni garanterat in i rutinerna men tänk på att ibland måste man kanske hoppa över nåt som inte är så viktigt och tror inte det springer ifrån heller haha.



Lycka till.:)..kramis

2011-05-01 @ 13:45:24
Postat av: Malin

Förstår din oro, kände likadant när jag började igen i höstas. (Vi har ju också tre som du vet) För oss har det funkat genom att vi bestämt redan på söndag kväll hur veckan kommer se ut, vem lämnar, vem hämtar, vem skjutsar till gymnastiken. Allt helt beroende på när vi själva börjar/slutar. Så vi sätter oss helt enkelt ner med våra scheman på söndagen och sen bestämmer vi, så då blir det aldrig tjafs/förvirring kring det. Vi jobbar båda treskift så vi kör ingen rättvisegrej som jag vet att vissa gör, utan helt enkelt den som börjar senast lämnar och den som slutar tidigast hämtar. Ibland är det jag hela veckan och ibland Marcus.



Ett tips är också att diskutera det här med vab. Så att man vet i förväg hur man vill ha det, oavsett om det blir att man tar varannan gång rakt av eller att en har huvudansvaret för det. På så sätt är risken mindre för stress om man vaknar en morgon och upptäcker att en är sjuk. Det är väl som med allt annat för oss småbarnsföräldrar, planering är A och O ;) Och stressa inte om det ni inte får snurr på det direkt, både ni och barnen behöver kanske lite tid att anpassa er till den nya situationen, men när alla vant sig brukar det bli jättebra.



Fina kläder du köpt! Lycka till med er nya vardag!

2011-05-01 @ 14:10:08
Postat av: milo

Var inte orolig över att börja arbete, resterande familjemedlemmar får dra sitt strå till stacken. Ängla och Emil får hjälpa till med det som ska göras hemma. Familjeråd har vi haft i många år, bra med planering. Vad ska göras, aktiviteter, matsedel så kan alla bli mer delaktiga. Förbereda med skala potatis och den andre kan dammsuga. Du har rätt att delegera ut sysslorna, utan att få dåligt samvete. Kram det fixar sig alltid.

2011-05-01 @ 15:38:07
URL: http://milo.gottfridsson.blogg.se/
Postat av: Eva&Oliver

Hmm, ja ibland börjar jag 7-8 och A börjar alltid tidigare och jag utan körkort måste passa den tiden oxå. Så visst blir det lite körigt ibland men jag har ju bara ett barn som ska iväg. Än så länge har han inte börjat sura på morgonen men vill helst inte ge plats framför spegeln så jag kan göra mig iordning, för där ska han stå o leka med vatten! ;-)

2011-05-01 @ 16:40:06
Postat av: mamma

Bra att ni har familjeråd, bra att var o en vet vad den ska göra.. Annars får du sätta upp en lista i köket som jag gjort du vet.........Tror nog att ni alla kommer växa in i det. När ni var små gick jag upp kl fem för att fixa till allt sen iväg med er till dagis jobba 8 tim.Fixa jag det så gör ni et med..Tänk på att du inte lägger för mycket på dina axlar..puss

2011-05-01 @ 18:24:15
Postat av: LindaT

Ja du, visst får man pussla. Bra att förbereda allt som går kvällen innan, kläder fram, gymnastikpåsen packad osv. Vi som börjar så där tidigt kan ha en liten fördel av att frukosten får bli på dagis/fritids, behöver således inte lägga tid på det utan bara väcka, klä på, borsta tänder och iväg. Med frukost hade det nog tagit en timme till, med tanke på hur långsamt mina äter.



Håller med Malin lite högre upp om att det är bra att göra en plan för VAB, så att man inte måste ta den diskussionen på morgonen när något av barnen plötsligt har feber eller kräks. Vi har delat upp veckans dagar, så mitt jobb vet att om jag är VABbar en dag, så kommer jag nästa dag, så länge jag är frisk själv.



Lycka till!!! :)

2011-05-01 @ 18:32:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0