Offentligt eller ej!?

http://se.babycenter.com/i/funbox/closeupbreastfeeding.jpg

Jag har följt en hel del diskussioner om amning på offentlig plats på olika bloggar och är faktiskt ganska chockad över vad en del kommenterar eller skriver.
Vissa jämför det med att det är lika naturligt som att kissa & bajsa och det gör man inte offentligt.
Det finns visst olika sätt att amma på. Man behöver inte "fläka" ut hela bröstet utan det går att göra det diskret.
Och vad skulle vi ammande mammor göra (jag är ju snart en), sitta hemma och vänta i 6 månader på att barnet ska börja äta vanlig mat?
Alltså jag blir skrämd av hela debatten.
Vi har gett våra barn mat via brösten i alla tider. Alla har vi fått mat på den vägen. I alla fall ett tag.
Men de flesta som skriver om det har inga egna barn
och det ska bli roligt att se hur dom gör när dom själva får barn.

Jag tror ändå att de flesta mammor försöker vara diskreta när de ammar.
Jag vill i alla fall inte att alla ska se mina bröst. Det finns amningströjor och filtar.
Men jag måste ju ge mitt barn mat, eller hur!?
Men det finns exeptionister överallt men dra inte alla ammande mammor över en kant.
Tuttar ser vi ju överallt nu för tiden, men då i sexisitiskt perspektiv. Är det bättre?
De flesta vill faktiskt bara ge sina barn trygghet och en mätt mage!




Kommentarer
Postat av: Carina Persson

Det är så fånigt att ge sig på ammande mammor. Det är ju helt naturligt. Det ÄR ju så nyfödda barn får sin mat. Och precis som du skriver så ska man för helsike inte behöva sitta instängd hemma i sex månader tills barnet kan äta annan mat. Amma du var du vill sen, Zara. Jag tycker att det är fint att se en ammande mamma med sitt barn (eller sina barn, för du ska ju amma två). Det är fint att se, och folk borde inse att det faktiskt är naturligt och fint.



Du skriver om amningströjor och filtar och när jag läste det så kan jag inte hålla tyst längre. Jag blir så arg på mig själv när jag inte kan knipa igen käften. Men det är så att jag håller på med en sak till era bebisar. Jag började direkt när jag fick veta att det ska komma nya familjemedlemmar i familjen Kronvall-Sigfridsson. Jag virkar babyfiltar till era små tvillingar. Jag hoppas att du vill ha dem. Jag är fortfarande på den första men jag har ju ett tag på mig så jag kommer att bli klar. Nu när jag har berättat det så kanske du vill välja färg själv på filt nr två, för jag vet inte riktigt vilken färg jag ska göra den i. Jag kan lägga ut en bild senare idag på den filten jag gör nu så du får se färgen. Jag hör av mig när jag har lagt ut den. Vill du inte se den, så säg till för då lägger jag inte ut bilden. Nu är min överraskning avslöjad. Jäkla mig!!!!



Kram till er alla från



Carina och barnen

2009-03-17 @ 14:49:36
URL: http://metrobloggen.se/carina6969
Postat av: Carina Persson

Glömde skriva att jag har lagt ut två nya, bra boktips på min blogg på metro. Den ena boken heter Medan de sov och den andra heter Tills skulderbladen blivit vingar. Sanna historier bägge två. Sådana böcker som både du och jag tycker om. Vill du låna dem när jag läst ut dem, så säg till så fixar vi det. Mamma bor i Hanaskog och hon har sagt att hon kan köra förbi Färlöv när hon kör hem från jobbet om du behöver stöd korsetten eller om du vill låna böcker.



Kram igen!

2009-03-17 @ 15:16:35
URL: http://metrobloggen.se/carina6969
Postat av: Malin

Jag håller med dig Zara! Är själv tvillingmamma till ett par små pojkar på ett år. Jag skrattar nästan bara åt dessa "debatter" numera. Vill man så kan man ju störa sig på allting, men de flesta av oss mammor är faktiskt, som du säger, diskreta. Har man amningströja och/eller filt så ser det ju bara ut som att man håller sitt barn i famnen, och hur störande är det?? Förresten tror jag folk skulle störa sig mera om man satt på ett cafe men en gallskrikande bebis som är hungrig......

2009-03-17 @ 15:34:25
Postat av: Sara Li

Jag lyssnar inte på/läser inte om dessa amningsdebatter. Min dotter behöver mat, och det finaste sättet jag kan tänka mig att ge henne det på, är genom att amma. Jag har inga filtar eller amningströjor, det blir för bökigt då faktiskt för min del, det är svårt nog ibland att få henne att få rätt grepp om tutten ändå. I så fall får nog jag också sitta under filten medan jag ammar. Och vill någon konstig typ stirra på mina tuttar så varsågoda... eller om de stör sig på att jag "exponerar" dem offentligt... det är inte mitt problem. Jag bara matar min dotter.

2009-03-17 @ 16:14:28
URL: http://sarali76.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag ser mycket hellre ammande mammors bröst än lönnfeta bara svettiga medelålders överkroppar i matbutiken på sommaren...



Att jämföra amning med att gå på toaletten. Herregud så löjligt.



Att äta är naturligt, och det gör vi alla offentligt... varför inte också bebisar?



Jag är inte mamma, men jag stör mig verkligen inte på ammande mödrar. Jag tycker det är gulligt! :) Det ser så mysigt ut.

2009-03-17 @ 17:59:40
URL: http://mias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0