4 oktober

 (Kastrups flygplats kl 12:00)

( timmar gick fantastiskt bra att flyga med Ängla som skötte sig exemplariskt.. Ja hon showade lite för en å annan granne ;) Tyvärr började resan med att Ängla fick fel mat, VEG mat istället för ICKE ÄGG mat..
För er som rest till USA vet hur hårda dom är i passkontrollerna!
Å dom frågade oss vad vi skulle göra, va vi jobbade med, tyckte vi va alldeles för unga för att ha barn osv.. Tillsslut tog vi oss igenom...

Å puh, denna hetta som slog emot oss!!! ca 30 grader & sol, där stod jag med fodrade stövlar!
Å inte hjälpte packningen i resväskan till, där fanns endast höst kläder!
Tydligen var de väldigt ovanligt att de va så varmt i oktober.

Av med packningen på hotellet å ut i NY! WOW! Efter Mc Donalds somnade Ängla som ens stock, kl 24 i sve kl 18 i NY. Jag å Emil gick på jakt efter sommarkläder.
Tyvärr hittade vi inga, men hittade en underbar butik Sephora som har allt en flicka kan önska sig i kosmetik & hudvårds världen! Självklart kom jag ut med en liten "godispåse" därifrån!

Kl 20:00 NY tid orkade ja hålla mig vaken till :) God natt!

Minus
Ingen toaborrste på toaletten, bajsar dom inte i USA?


Ingvar & Cilla väntan på bussen från flyget i NY


NY by night

Kommentarer
Postat av: Olle

Ja, det finns ju ingen Business Class i passkontrollen, det har jag fått erfara. Man får snällt köa i en mörk och svettig lokal bland asylsökande Puerto Ricaner och Filippiner. Har man tur tar det bara en kvart men ibland får man vänta flera timmar. Och måste man pissa efter 8 timmars flyg så mister man sin plats i kön (om man reser ensam). Skitjobbig del av resan. Och det har ju inte blivit bättre efter september 2001 om man säger så.

Angående toaborsten: Om man bor på hotell kanske städerskan skurar toan åt dig? Kan inte minnas att jag nånsin sett en toaborste annat än i privata hem. Vi har inga på jobbet heller.

2007-10-12 @ 23:40:41
URL: http://cannibal.blogg.se
Postat av: zara

Olle:
Jag har bott på en hel del hotell å alla har haft toaborrste.

2007-10-13 @ 13:49:34
URL: http://zara82.blogg.se
Postat av: mio

Välkomna hem! Ni är så söta ni tre!! : )
Kram

2007-10-13 @ 16:34:23
URL: http://emilfan.blogg.se
Postat av: Olle

Jo du har nog rätt när jag tänker efter, dom har nog borstar på hotellen i "jämlika" Sverige", där alla ska ta hand om sin egen skit (bokstavligen). Men USA är annorlunda, där förväntas tjänstefolket göra slitjobbet. De fina hotellen har folk tíll allt - bära väskor, öppna dörren etc. Och dom förväntar sig sedlar i dricks för att säga "have a nice day". Känns väldigt ovant för en svensk.

Betalar man inget blir dom sura, för ofta får dom
ingen lön från hotellet - dricksen är deras enda inkomst. Det där är lite olika i olika delstater, vet inte hur det är i N.Y. I Chicago blir servitriserna på restauranger och pubar beskattade för 15% av sin försäljning, så om man inte betalar minst 15% av priset i dricks så får dom betala skatt för pengar dom aldrig fått. Gissa om dom blir sura ifall man snålar. Jag hade ett helsike att förklara all dricks för ekonomiavdelningen på jobbet när jag kom hem från den resan.

2007-10-13 @ 20:04:08
URL: http://cannibal.blogg.se
Postat av: amanda

Haha detta va ett roligt ämne! Jag kan bjuda på mig själv och berätta att när jag va i L.A. var jag så duktig att jag fixade ett stopp i vår toalett! Hålet i toan va ju så litet!
Jag spolade o spolade tills hela va vattenfylld. Skit(!)pinsamt! men när vi kom tillbaka på kvällen hade städerskorna fixat det och det va väl tur! :P

2007-10-14 @ 00:26:50
URL: http://www.amandasigfridssons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0