Sitter utanför en kyrka i en by i Skåne. H...

img_3901 (MMS)

Sitter utanför en kyrka i en by i Skåne. Här vankas det bröllop. Den 9 åriga sonen till bruden har varit fast besluten att sjunga Genom eld och vatten tillsammans med mig för sin mamma. Å så aka det bli :)


Vilda & Älvin tycker att dem är stora nu o...

img_3898 (MMS)

Vilda & Älvin tycker att dem är stora nu och ska numer bara äta själva.. Vilket kladd! Tur att inte gammelmoster Anita är här och ser oss ;)


Sommarbilder

I dag är det regn & rusk (men i skrivandes stund kikar solen fram faktiskt). De flesta suktar efter att ha sen semster, men de sista åren har det varit som finast i Juni och början av Juli. Men jag hoppas att solen snart är tillbaka igen, lite mer sol behöver våra kroppar för att överleva hösten & vintern (måtte den aldrig blir så lång igen!?)
Håller tummarna för ett fint Augusti!

Här kommer vår sommar hittils i form av bilder.
Det märks att Ängla har blivit stor och mest är med sin kompis Tilde eller på annat håll långt ifrån mig ;)
Har knappt e bild! Måste plåta henne mycket nu i slutet av sommaren.



Varma härliga kvällar i trädgården
Lortiga små barn som varit på upptäcksfärd..





Ponnyridning på Kristianstadsdagarna


Bröllop har det blivit två stycken (utöver de vi sjungit på).


Bad i Torsebro & några dagar vid havet


Här ser jag för första gången likheten tvillinagrna emellan.
Kolla ögonen.


Vår otroligt bestämda gullfia


Underbar bild


Skönhetstips: För dig som använder ögonsk...

img_3895 (MMS)

Skönhetstips: För dig som använder ögonskugga kan jag varmt rekommendera LUMENE's Eye makeup base. En primerkräm du lägger på ögonlocket innan du applicerar ögonskuggan. Sedan sitter skuggan hela dagen oavsett om det är ögonskugga från Isadora eller Lancome! Jag applicerade min ögonskugga idag kl 10 (vi skulle på bröllop kl 12) och tvättade av mig det nu kl 22:50, all ögonskugga satt kvar! Bra va?! Kostar ca 100:- och hur dryg som helst!


Nu har jag kommit hem ifrån en underbar mö...

img_3875 (MMS)

Nu har jag kommit hem ifrån en underbar möhippa med sammanstrålning av barn & män i tivoliparken för korvgrillning. Det har varit en lugn möhippa med trevliga människor, en rolig utflykt & fint väder. Skönt att "förnedringsmöhipporn" är på väg att dö ut!  Hoppas jag hinner berätta mer om den i morgon!? Sov sött där ute i det avlånga landet..


Lekstuga på väg.. Detta är Änglas 6 års p...

img_3870 (MMS)

Lekstuga på väg.. Detta är Änglas 6 års present. Hon fyller först den 1 Sep men hon får den i förskott. Men nu skamset målas och inredas, så roligt det ska bli. Har kollat runt på inspirationsbilder på nätet. Vit kommer den bli inuti med detaljer i lila som är beställt av den lilla (stora) damen.. Längtar till jag får sätta händerna i den :)


Solen skiner idag, bäst att passa på! Sitt...

img_3862 (MMS)

Solen skiner idag, bäst att passa på! Sitter ute med en tidning & kaffe. Samla en massa energi från ljuset. Har känt mig trött och hängig ett tag, som att jag aldrig riktigt kommer igen. Men det är väl så de är att vara småbarnsförälder? Dålig på att blogga också pga det. När barnen lagt sig ordnar jag med det jag inte hunnit under dagen, sedan är det stopp i hjärnkontoret, orkar inte sätta mig vid datan. Undrar hur jag någonsin kommer att orka med mitt liv utan att gå under när jag börjar jobba igen? Känns som att det är på gränsen nu. Vad ska man dra ned på? Städa, tvätta, stryka & laga mat måste man ju göra. Men när ska jag göra det? Kl 20 på kvällen efter en lång arbetsdag när middagen är avklarad, disken är bortjobbad och barnen lagt sig? Då man helst av allt bara vill päsa i soffa. Nä, jag lever nog i nuet ett tag till tror jag.. Annars kanske den inre stressen & oron tar över totalt.. I dag ska jag bara njuta av solen!!


I dag åkte vi ned till havet för första gå...

img_3848 (MMS)

I dag åkte vi ned till havet för första gången i år! Ja, tror inte vi var där nere förra året heller..? Men gisses vad härligt det är, precis som vid Medelhavet med den vita sanden vi har här i Skåne. Det var ganska mulet när vi åkte ned, så vi hade mest tänkt en dopp och lite gräva i sanden för de små en stund. Men väl nere vid stranden sprack solen upp och där satt vi utan varken dricka eller ngt gott att äta :(. Mamma, Anders, Linn & Ängla badade flera ggr medan jag & Emil låg på filten men Ä&V. Emil hade gärna badat, men glömde sina badbyxor hemma (eftersom han trodde att jag packat ned dem, typiskt emil ;) ). Nu är vi på väg till glassbåten för att ta igen den fikan vi inte hade med oss till beachen!


Vilka bilder!






När vi var på middag hos Norrhamns i deras sommarstuga vid havet härom kvällen tog EmmaLisa´s pojkvän Simon dessa underbara sommarbilder på barnen.
Visst är dom levande och härliga.
Ska förstora dem.
Tack snälla för god mat, trevligt sällskap & fina bilder!

I dag kom mamma med resten av familjen på besök, härligt!
Nu blir det några dagar med familjemys.


snap-on

30% på "Snap-On" Juli ut..

Cecilia på snap-on.nu förlänger erbjudandet hela Juli ut!
Skynda fynda & du blir snyggast på festen i sommar med ditt svallande hår ;)




• Längre hår på några minuter
• Totalt 117 nyanser – finns för alla hårfärger
• 100 % äkta indiskt hår av finaste kvalitet
• Snabbt att ta av och på
• Slittåligt och hållbart – för vardag som fest

Just nu: 30% rabatt till och med 31 maj! Endast 1750kr för ett komplett set! (Ordinarie pris 2500kr) Och full returrätt inom 14 dagar!

www.snap-on.nu

Sitter ute i trädgården och grisar!! Ja al...

img_3845 (MMS)

Sitter ute i trädgården och grisar!! Ja alltså dricker ett glas vitt och trycker i mig onyttigheter! Träning och bra kost får jag ta tag i till hösten. För mig går det bara inte att låta bli av det goda på sommaren. Bullar, saft, snabbmat, glass, you name it! Är du duktig på att låta bli?


Yes! Pappan i huset är hemma!!

img_3819 (MMS)

Yes! Pappan i huset är hemma!!


Två rymmare ;). Sitter ute i skuggan och ...

img_3817 (MMS)

Två rymmare ;). Sitter ute i skuggan och försöker kyla mig och barnen. Man ska inte klaga jag vet, jag är glad att det är sommar MEN: hg är matt, yr, trött, illamående, rörig i magen och bombad i huvudet. Ingen bra kombination med två små livliga barn var av ett lider lika mycket som jag och skriker efter sin mamma under de varmaste timmarna på dagen. Just nu är det tufft att vara mamma i den här familjen, ja pappa med men han jobbar ju.. Är egoistisk och längtar till min mamma med familj kommer på Tis. Då är vi många som kan hjälpas åt med barnen. Vi kan åka och bada utan problem, vi kan vila oss på olika tider och passa barnen på olika tider. Å vad jag längtar till tisdag!


Morsor på stan



Vilken rolig kväll vi hade i går!
Precis en sådan kväll jag behövde.
Morsor på stan, kändes som att det var hundra årsedan jag beställde en drink ;)
Vi började kvällen med att äta grillbuffé & dela en flaska vitt.
Vi satt länge och åt i lugn & ro utan en massa barn runt oss!
Sedan strosade vi runt på stan, stannade till för att ta en dring, lyssnade på ngt band, strosade igen osv.
Tack Maggan för en toppen kväll! ♥

Jag och Ängla hennes vän Saga & mamma Mia ...

img_3808 (MMS)

Jag och Ängla hennes vän Saga & mamma Mia har gjort Kristianstadsdagarna idag! Ponnyridning, måla flaggor, fika, teater, karuseller, ballong och till sist ansiktsmålning! Ängla är nöjd, jag är nöjd! I kväll ska jag tillsammans med Maggan åka in för en bit mat och lite dryck! Lyxigt värre för mig!


Vi upptäcker nya saker och ställen varje d...

img_3794 (MMS)

Vi upptäcker nya saker och ställen varje dag! Klätterapan Älvin försöker klättra upp på fel håll. Men jag ska villigt erkänna att jag är glad att han inte upptäckt den vanliga trappvägen än :).. Vilda hänger på brorsan. Själv sitter jag här helt slut och myggbeten :).. Denna värme tar sån kål på mig alltså.. I dag har jag bakat choklad Cookies som jag snart ska bjuda Maggan på :)


Buzzador



Via Buzzador har jag fått chansen att prova "storytel´s" nya app där man kan ladda hem talböcker. Appen funkar för Iphone & Android. Nu kan du få samma chans på samma erbjudande: 2 valfria ljudböcker för 0:-
För att aktivera erbjudandet klicka på länken:
http://www.storytel.se/buzzador

Själv tyckte jag att det gick snabbt & lätt att ladda ned appen samt väldigt kvickt att ladda ned böcker.

Jag valde att ladda ned Micke Nyqvist bok. Det är första gången jag kommer att lyssna på en bok sedan jag var liten. Men kan tänka mig att det är rätt så skönt.


Älvin fundersam och frustrerad över hur ha...

img_3793 (MMS)

Älvin fundersam och frustrerad över hur han nu ska lyckas smita upp för trappan ;). Innan har han lyckats bestiga både en och två stolar. Denna nöt hoppas vi att han inte ska knäcka! Men ett tu tre har han väl likt en apa klättrat över grinden vår klätterapa :)


Sitter i tivoliparken och dricker vin med ...

img_3791 (MMS)

Sitter i tivoliparken och dricker vin med vänner, underbart!


Kalas,Bröllop & artisten Ängla



Vilken kalas helg!
Först 1 års kalas och sedan bröllop.
Ett bröllop att minnas för livet.
Ett ovanligt bröllop där vigseln var på en innegård där brudgummen var klädd i jeans & vit shorta & prästen i svart tajg skinn kjol!
WOW!

Det var enkelt, bohemiskt och alldesels underbart där kärleken stod i fokus!
Som den ska göra på ett bröllop.

Patrik, du underbara sångare & vän!
Din röst är otrolig!
Han sjöng "You rais me up" när bruden tågade in efters sin dotter Nicki och förd av sin son Basse.
Tårarna rann.


(Underbara Patrik med sin underbara Sten. Underbart att träffa er!)

Därefter sjöng Nicki "Håll mitt hjärta" och Emil "I will be your man".
Efter att ringarna bytts och vigseln var över avlutade vi alla med "Du är allt"




Festen var underbart rolig.
God mat, trevliga människor & lite jam av oss alla.
Men den som stod för mest underhållning var Ängla :)
Hon frågade om hon fick sjunga men jag trodde aldrig att hon skulle våga.
Efter en viss övervägan bestämde hon sig för att göra det.
Efter det var hon fast!
Stolt att hon vågade med blodad tand!
Sedan blev hon både artist & konfrencier som sjöng kända låtar men även egenskrivna till brudparet!



Tack Carina & Robban för ett oförglömligt bröllop & tack alla ni andra som var där för underbart sällskap!

Våra gåvor var smycken som jag gjort.
Budskapet på smycken kommer i från låtarna de valt att under sin vigsel.
Carina hade valt "You rais me up" och den texten stansade jag in på Robbans smycke.
Robban hade valt "I will be your man" och det stansade jag in på Carinas smycke.
Ett fint minne att ha kanske utöver ringarna!?




byzara.se

 


Bästa presenten! Har önskat mig en sådan l...

img_3785 (MMS)

Bästa presenten! Har önskat mig en sådan länge! En sladdlös dammsugare! Perfekt under bordet där Vilda & Älvin sitter och i hallen :) Tack fina Emil! Ett stort tack till er för alla gratulationer! Ni är bäst!


I dag är det ingen vanlig dag för i dag är...

img_3783 (MMS)

I dag är det ingen vanlig dag för i dag är det min födelsedag, hurra, hurra, hurra!  Är dock sjukt trött efter bröllopsfesten. Vi var hemma vid 2 och jag somnade kanske runt 3.. Älvin är ju morgonpigg så man kanske sovit djupt i tre timmar innan välling och bök.. Ska sussa lite nu när den ska sova förmiddag. Skönt!


Man kan tro att vi är i Sthlm. Men nej, de...

img_3779 (MMS)

Man kan tro att vi är i Sthlm. Men nej, det är bara alla badsugna som köar ned till Åhusbeachen! Galet!


Amanda (Emils syster) har gjort fina inbak...

img_3776 (MMS)

Amanda (Emils syster) har gjort fina inbakade flätor på mig och en flätboll i bak :).. Nu är jag redo för bröllop!!


Ja, med tanke på bilden i mitt förra inl...

Ja, med tanke på bilden i mitt förra inlägg skulle jag ju skriva att vi åkte hem till Ingvar & Maria på kvällen och tog ett kvällsdopp. Det var verkligen underbart att kyla ned kroppen. Det tyckte även Älvin & Vilda som njöt i fulla drag. Ängla hon dök och hoppade som en toka ;). Att det kommer bli varmt i dag råder det inga tvivel om. Hängde ut Emils skjorta som han glömt hänga på tork i natt för ca 1 timma sedan. Den är redan torr! Jissses!


Man brukar vara rädd att det ska regna när...

img_3752 (MMS)

Man brukar vara rädd att det ska regna när man ska ha sommarkalas, men i går vart det nästan för bra åt andra hållet! Vi och gästerna svettades i kapp. Helt olidligt nästan. Man ska inte klaga egentligen men det va på gränsen.. Barnen fick fina presenter och maten smakade bra (tror jag i alla fall). Tack alla fina som kom för att fira Vilda & Älvin! I dag ska vi på bröllop i värmen! Ska bli roligt men antagligen lika varmt som igår. Snibben kommer väl rinna och svetten lika så på alla finklädda. Både cermonin och festen är ute!! De små ska vi lämna till F&F så det ska bli skönt att få sitta ned i lugn och ro.. Party party!


Hipp hipp hurra för matvraken idag!

img_3770 (MMS)

Hipp hipp hurra för matvraken idag!


I morgon är det ingen vanlig dag!

I morgon, den 10 Juli var det exakt 1 år sedan jag kl 8:00 på morgonen fick bestämma själv om jag ville bli igångsatt eller vänta. 39 fulla veckor + 5 dagar. Den 11 Juli var dem beräknade.
Ingen, allra minst jag trodde att dem skulle ligga kvar så länge.
Redan i v 22 började dem böka och jag kände värkar.
I vecka 28 gick vattnet och ingen på sjukhuset trodde att dem skulle ligga längre än 30 veckor i min mage.
Men dom lurade oss alla.
Den 10 Juli 2009 kom det två stora fina tvillingar till världen.
Först en liten flicka, vår Vilda.
Sedan med fötterna först en liten Kille, vår Älvin.
Det var en tuff start att helt plötsligt ha två små liv att ta hand om samt en storasyster.
Det tog lite längre tid för mig att ta till mig dessa ljuvliga krabater, jag älskade dem men var totalt slut i kropp & knopp. Kämpade med att hålla huvudet över vattnet. Men dem visste precis hur dom skulle smita in i mitt hjärta och aldrig mer gå därifrån.
Allt eftersom tiden gick kom jag in i min roll som tvillingmamma till dessa små mirakel.
Mina charmiga & gulliga barn.
Än i dag kan jag titta på dem & tänka: "Herregud, vi fick två!"
Två små troll som är otroligt beroende av varnandra. Som älskar varandra. Busar & skrattar med varandra.
Två små troll som avgudar sin storasyster, en storasyster som gör ALLT för sina småsyskon.
Tack fina Vilda & Älvin för att ni valde just oss som era föräldrar!
Jag älskar er högt & ni tillsammans med Ängla förgyller mina dagar.
(Även om jag är helt slut när klockan är 19 ;) )



Vilda mitt lilla busfrö. Du kom först, du är alltså både lillasyster & storasyster ;).
Du var självständig redan från början. Oftast en nöjd och glad bebis.
Nu har du även blivit en bestämd liten dam som säger till vad du vill & inte vill.
Du kan sitta i evigheter & pula med leksaker eller vad det än är som du hittar.
Du ler nästan alltid och charmar alla vi möter med ditt leende.
Du kelar & pussas gärna om du har tid, annars får det vänta.
I morgon blir du 1 år, inte klokt vad tiden går.
Är så glad att jag har dig!



Älvin mitt lilla charmtroll. Du hade vänt dig sista veckan i magen, (hur du nu lyckades med det?) och kom ut med fötterna först!
När du var bebis var du lite orolig & hade en del problem med magen.
Men ju äldre du blivit har magknipen gått över och du har blivit en tuff kille.
En tuff & busig kille. En klätterapa & rymmare :)
Ganska vild faktiskt.
Men du är fortfarande en kille med stort ömhetsbehov. Du kramas & pussar gärna & jämt.
Du är så givmild med dina blöta pussar.
I morgon blir du 1 år, vår stora kille!
Jag är glad att jag har dig!


Lilla bus Vilda





God Morgon! Är på väg till bussen och ska ...

img_3760 (MMS)

God Morgon! Är på väg till bussen och ska halvägs in till stan. Närmare bestämt till Little Kids Corner och tillbaka hem Måste införskaffa badbyxor till Ä&V så att dom inte bajsar i bassängen ;). Vi tänkte åka till Torsebro en sväng innan Emil ska iväg på jobb. Ängla måste få bada lite. För mig & Emil är det en pärs att åka dit ;) Ängla som vill vara i den stora badsängen och dem andra är överallt :).. Men det är härligt samtidigt!!


Idag är det inte riktigt något sommarvä...

Idag är det inte riktigt något sommarväder. Det är konstigt att temperaturen kan sjunka så mycket bara över en natt, för i dag är det faktiskt kyligt i luften. Eller är det för att man vant sig vid värmen som man tycker det är kallt? Har inte kollat termometern så jag vet inte vad den står på? Det passar mig ganska bra med lite sämre väder idag (förlåt alla som har semester eller ledig dag) för vi ska repa idag mitt på dagen. Sedan ska det handlas till kalasen vi ska ha för Älvin & Vilda. Ett i morgon för farmor, farfar, gammelmorfar & E. Farfar jobbar ju varje helg :(. På Lördag blir det ett litet lunchkalas för våra vänner. Ä & V har ju egentligen ingen aning men vet att dem kommer gilla tårtan i alla fall :). Hoppas ni får en skön dag!


Är i stan för att fixa presenter till Ä&V ...

img_3753 (MMS)

Är i stan för att fixa presenter till Ä&V som fyller 1 år på Lördag (vad hände?!). Jag passar på att sätta mig ned och äter lunch i lugn och ro.. Oj vad jag uppskattar sådana här små stunder nu förtiden!!


Ängla har längtat så efter sin idol och ko...

img_3746 (MMS)

Ängla har längtat så efter sin idol och kompis Maria.. Nu badar hon i hennes pool och har så roligt..


Vi är så glada för två tredje delar av Fam...

img_3743 (MMS)

Vi är så glada för två tredje delar av Fam Bengtsson har kommit hem till Sverige! Vi är här och hälsar på, underbart roligt att träffa dem igen efter 6 månader.. Nu väntar vi bara hem mamma/fru också!!


Dop & Tavlor

Vilket väder och vilken trevlig dag vi hade i går!
Det är alldeles för sällan vi ses jag & Elin. Det blir oftast vid sådana tillfällen som tex dop, endast i några timmar.
Har bestämt att vi måste åka dit i sommar och stanna i alla fall i två dagar.
Emil jobar ju så mycket på sommaren så det är alltid svårt att få till det.

Doper var super fint och lagom långt ;)
Sången gick bra (tror jag), Elin & Andreas var nöjda i alla fall.
Lilla Saga är gudomlig och skrattar hela tiden.
Nästan så att jag kan tänka mig en till :)



Hela fina familjen

När jag stod och sjöng en av låtarna såg jag att Ängla tog upp kameran och fotade mig :)
Gullunge!



Efter dopet bjöds det på mat & tårta i Elins trädgård, vädret var ju ljuvligt så bättre kunde det inte bli.
Kl 19 satte vi oss på tåget mot Alvesta där Emil hämtade upp oss efter en spelning i Småland.
Kom hem sent och stupade i säng.
En lång dag + värme gör sitt.
I dag överväger jag nästan att sussa i sängen en stund nu när barnen ska vila middag.
Men får så dåligt samvete när solen lyser.



I dop present köpte jag en tavla av Emils syster Amanda.
Tycker så mycket om våra egna som Älvin & Vilda fick vid sitt dop.
Sedan gjorde jag även en liten bonuspresent från "By Zara".

Vill du beställa en sådan tavla kan du göra det hos Amanda.
[email protected]

Tror priserna är från 250:- (liten tavla) och uppåt.



Det är fler än jag som är trött & fått för...

img_3732 (MMS)

Det är fler än jag som är trött & fått för lite sömn i natt :). Barnen sov i alla fall hela natten vilket jag tackar honom där uppe för.. Men ändå känns det som mitt huvud är en degklump. Dricker kaffe nu och tror att jag kvicknar till efter den?!  Det är min barndomsvän Elins dotter Saga som ska döpas i dag. Jag ska framföra Sareks Lilla Barn och Celine Dions I am Alive. Hoppas det ska gå bra. Ha en underbar dag i sommarvärmen! Det är redan varmt och kl är en endast 8..


Denna dag bjöd verkligen på riktig sommarv...

img_3729 (MMS)

Denna dag bjöd verkligen på riktig sommarvärmen! Underbart! Jag och Ängla blev erbjudna att åka med L och henne dotter till Torsebrobadet vilket vi gärna tackade ja till! Lekkamrater till oss båda samt sol & bad :). För Ängla var det en lyckodag för efter det var det lek hos "favoritdagiskompisen".  I kväll var det meningen att jag i lugn & ro skulle städa undan här hemma, packa i ordning inför min & Änglas tripp till Nybro för barndop i morgon.. Ack nej, där fick jag. Tvillingarna som brukar somna vid 19:30 tiden gjorde visserligen det men vaknade igen kl 20:30. Älvin somnade inte om förrän 22:30 och jag kunde då börja röja! Nu är klockan för mycket igen! Hoppas jag får sova i natt, ska sjunga på dopet också och min röst mår inte bra av lite sömn :(. Nu är det kanske dags att släcka ljuset för idag... Ps. Bengan: mailadressen står under fliken "beställa/kontakt". Men här kommer den: [email protected] Välkommen!


Ängla slapp att dra ut tänderna! Puh! Vi ...

img_3727 (MMS)

Ängla slapp att dra ut tänderna! Puh! Vi har inhandlat lära gå skor i dag på Vincent. Jag hade nästan exakt precis likadana när jag var liten, du med kanske?  Fast dessa är lite upphottade men känns ändå retro :).. Vilda står helt själv och kommer snart kliva ett steg, Älvin har inte tid att stå still ;). Men han går med gåvagn...


Vi sitter på golvet och bygger med klossar...

img_3714 (MMS)

Vi sitter på golvet och bygger med klossar.. Snart är det fax för lunch och nanatajm.. Har ändrat lite i rutinerna, innan sov dem förmiddag och eftermiddag. Försöker dra ned sovandes till 1 ggr om dagen och det efter lunch.  I eftermiddag är det dags för tandläkarbesöket för Ängla. Håll en tumme för att hon slipper att dra dem..


RSS 2.0