invevtering

149:-
1234567891011.......

159:-
123456789101112.......

29.50:-
12345...

Så har min dag de senaste 13 timmarna sett ut (8-21). Vi har nämligen hafr inventering på jobbet. För er som inte vet vad de innebär så räknar vi alla artiklar i hela butiken! När vi stänger butiken kl 18:00 sätter alla igång å räknar.. Men innan de måste vissa ur personalen ta utrymmen som upppack, lådor & lager. Så 8:00 stod ja startklar på lagret å började räkna alla cosmetikvaror.. Ja ni vet, mascaror, penslar, nagellack, läppglan.. Å vi har 100 tals av dom..

Så om jag inte kommer räkna i sömne i natt blir jag förvånad :)

God natt på er!

missa inte!


BILJETTSLÄPP IDAG HOS JULIUSBILJETTSERVICE!

image478


Råttatouille

       image475
 
                                              


                                            
   Idag blir de en sväng in till staden för att köpa vinterskor till Ängla..
  Sedan ska jag å Ängla gå på bio :) Hennes första bio!!!

min favorit

idag är mina favoriter dessa:

Marie- vilken röst å framträdande!
Andreas- Vilken röstkapacitet!
Evelina-gillar hennes energi
Amanda-cool tjej, bra artist (tror hon vinner allt faktiskt!)

GIRL POWER :)

Självklart var grabbarna oxå bra, men tjejerna var vassare idag, så e de bara!

Usch va trist att Evelina åkte ut.. Hon va den spralligaste i gänget, gillade henne skarpt!

IDOL

Det är fredag & då även Idol. Fantastisk rolig underhållning tycker jag. Allt som har med musik att göra är skoj att titta på.. När de är nerver med blir det ännu bättre..
Så här tycker jag om deltagarna:

image467 Amanda: Cool tjej som har en helt egen stil! De går man långt på.. Men tyvärr har sången varit lite ostabil de senaste gångerna. Men tjejen e ju bara 19 år å har det lilla extra! Tror hon går långt i tävlingen om hon kör alla kort rätt!

image468Andreas: Har gillat honom sedan hans första audition. Kanske för att han e är en känslig kille som kunde va the guy next door. Han har röstkapacitet men är kanske ingen Idol. Tror han går långt pga sin personlighet.

image469Christoffer: En av de få i årets upplaga som har extra stark utstålning som verkligen går igenom rutan. Har dock lite svårt för nasaliteten. Men visst, rösten e säregen vilket e bra!

image470Daniel: Sjunger alltid jätte bra & väljer låtar som passar honom. Men ja har jätte svårt för hans "spattiga" stil.

image471Elina: Denna tjej växer & växer! Hon har en grym röst som e mogen å djup... Utstrålning har hon oxå! Hoppas verkligen hon får stanna kvar i tävlingen!

image472Marie:  Å va jag hade svårt för henne i Big Brother, de ska ja villigt erkänna! MEN, hon har växt i mina ögon. Å röst, det har hon, grym sådan! Nu när hon arbetat bort alla tix hon höll på med tycker jag oxå om att titta på henne.. Hoppas hon går till final!

image473Mattias: Mattias har stark utstrålning och fin röst! Passar i ett boyband :)
                                              Nej, han e duktig!

image474Sam: Tyvärr kan ja inte rikitigt med Sam. Han sjunger som Joe Cocker och har min spel som man inte kan titta på. Å varje vecka gömmer han sig bakom en gubbakeps så man inte kan se hans ansikte. Men han sjunger iaf rent varje fredag!

Jag brukar tänka på när ja ser uppträdandet om ja skulle vilja se just den idolen i 45 min på scenen. För när man blir Idol åker man ut på Turne´och ska underhålla i ca 45 min till1 timma. Jag har kommit fram till att ja inte orkar se en artist med konstiga miner & utspel i 45 min iaf! De e min åsikt!                                                        Biljettsläpp

Då är det snart dax att lyfta luren å beställa biljetter till den Nordiska premiären av TARZAN!
På måndag den 29 oktober släpper vi nämligen biljetterna!
Var ute i god tid så att ni vet att ni garanterat får biljetter.. Den perfekta presenten eller julklappen!

image466

De går oxå att boka online på www.juliusbiljettservice.com

Hoppas vi ses i vår på Kristianstadsteater! :)

My Cinderella story

Läste på Sannas blogg hur hon träffade sin drömprins Christoffer.. Kände att jag ville berätta min story. Tidningarna skrev mycket om den då, men ingen har verkligen hört den rätta versionen. Så här kommer den:

Jag & Emil hade spelat på samma ställe några gånger under sommaren, men bara morsat på varandra.. Men min första kommentar till min kollega Jessica va "så söt han är!". Och Emils kommentar till en av hans kollegor va " Va söt hon e den blonda i Sarek".. Men mer än så var det inte..

När inbjudan till båten "Nöjesvågen" damp ner i brevlådan (där vi båda skulle spela) hade vi både tänkt " kul att dom ska med" om varandra! (mystiskt så här i efterhand). För ingen av oss kan sätta fingret på varför vi tänkte så eftersom vi båda varupptagna och inte häller kände varandra!

När vi väl var på båten (första dagen) paratjade jag å Jessica rätt friskt. Vi hade nämligen inte festat under hela sommarens turne´ och detta var i slutet av september..
När ja går upp för en trappa på båten som gick till baren stod Emil där!
Ja måste ju säga hej tänkte jag eftersom vi gigat på samma ställe under sommaren.
Så jag gick fram å gav  honom en kram å sa hej!
I efterhand har Emil sagt att han blev super glad över den kramen :)
Vi började snacka å vi slutade aldrig att snacka under den kvällen! Under kvällen kände jag "shit, detta är mannen i mitt liv & pappan till mina barn!" De sa jag självklart inte eftersom vi båda var upptagna & känsalan förbjuden. Men ja kunde inte sova många minuter den natten eftersom huvudet snurrade av alla tankar..

Dagen efter knackade de på min & Jessicas hytt, utanför stod världens sötaste Emil. Kan än idag minnas vad han hade på sig å hur han såg ut.
"Du glömde den här i min hytt!" (vi sarekar hamnade på efterfest i deras hytt). I handen höll han en helt obetydelsefull biljett som jag inte hade ngn användning för längre :)
Då började jag tänka att shit, han kanske känner de samma för mig!

Efter vår spelning letade jag efter Emil, ville bara umgås med honom & ingen annan!
Som tur var hittade jag honom tillslut och kunde paratja tillsammans med honom och hans band!
Å va skoj vi hade! Men vi visste att vi började närma oss den dagen då i skulle behövas skiljas åt och ovissheten skulle komma.
Vi hade inte vågat erkänna vad vi kände (dels för vi inte fick & för att vi inte vågade)..
De va tufft att skiljas åt, men ja visste vad ja behövde göra..

Jag var tvungen att åka hem och ordna upp mitt liv. Vare sig Emil ville ha mig eller inte kunde ja inte ljuga för mig själv längre.. Blir man kär i ngn annan är de ngt som fattas i de förhållandet jag var i. De var inte rätt mot varken mig eller honom att stanna i de förhållandet. Så jag gjorde slut och meddelade Emil de, nu var det upp till honom!

Han hade lite mer som stod på spel, hus, företag tillsammans med hans dåvarande..
Men efter många jobbiga turer fanns han hos mig :)
Många trodde inte på oss som par, men efter 4 år och en dotter tror ja ingen tvivlar längre!

Vi var menade för varnadra! :)

image465

cavalli 8 november H&M

Snart e de dax för Mr Cavalli att inta H&M.. Kläderna har inte trillat in än, men borde snart vara på plats.. Alltid spännande när designerkläderna dyker upp.. Inte för vi som anställda har en chans att köpa något själva, vi får inte lägga undan dom & jobbar ju när portarna öppnas.. Men om vi hade kunnat lägga undan hade ni kunder inte kunnat köpa ngt, så regeln e helt rätt! Själv ska ja åka till Ullared samma dag :)
Men har sett en hel del bilder och läst lite om herrn Cavalli. Mycket glitter & glamour blir de.. Alltid skoj!

image463
image464
Ser bra ut tycker jag...

gastroskopi å lite annat

Lite uppdatering:

Snusandet:
image459
Jag tuggar niko tugg för fullt. Tar en snus morgon & kväll.. Går över förväntan..
Men ja måste snart sluta helt, ja vet!

Sparandet:
image460

Jag har nu bytt bank å börjat spara. En fond till mig, pensionsfond till mig, fond till Ängla & ett sparkonto till mig & Emil. De blir inte mkt över till shopping, men så får de bli!

Foten:


Som ni vet kunde ja inte gå på foten i måndags. Men när ja vaknade på tisdagen kände ja nothing. Lustigt men skönt!Gastroskopi

image462

Efter att återigen fårr så ont i magen upprepade ggr besökte jag idag läkaren.
Antingen magsår eller fel på tjocktarmen.. så nu återstår ett beslut från min sida om att göra gastroskopi. JAG ÄR LIVRÄDD!


aj aj aj!!

Slutade redan klockan 12 idag vilket va super gött!! Emil hämtade mig för att vi skulle åka å gymma lite..
När jag klev ut ur bilen och gick för att öppna bagageluckan flög en högtalare ut å landade på min fot!!!
Aj aj aj, nu kan ja inte gå på foten.. Har fått den omlindad av en på gymmet, men å så ont de gör..
Ska frossa i afrikansk mat å trösta mig med de. Harriet å hennes flickvän Rosie är här å häslar på oss :) Tur de så ja har ngt roligt att göra!!!

image457

the dancer


                        image456

Idag har jag träffat Caroline Sjöfors, vår koriograf! Jag vill bara berätta att ja har en hel del att göra i höst.. Nämligen att öva in dansen till mitt första nummer.. Detta är tjejer som dansat hela sitt liv, å ja ska göra de lika bra! Oj oj oj.. De kommer bli svettigt! Men så kände jag i Aida me å de gick bra.. Men denna gången pressar Caroline mig mer, för detta är strået vassare... Men ack så skoj!

En dag i småland

Efter en lugn morgon med frukost å dusch packade vi in båda vagnarna i bilen å stack till Kalmar..
Har inte varit där på många år.. Vi har sommarstuga 5 mil därifrån, så jag har varit där mycket på yngre dagar :)
Vi strosade runt, men kände mig inte så shoppingsugen.. Elin har nämligen varit precis som jag (shopoholick)
men ändrat livstil & börjat spara istället!!
Efter mitt möte på banken & Elins pepptalk börjar jag känna mig inspirerad till att ta tag i min ekonomi. Helt enkelt skärpa mig med all onödig shopping!
Precis som Elin sa, man arbetar som en gris sedan bränner man pengarna på ett kick på saker man egentligen redan har.. För visst e de så. Om man kollar i garderoben finns där kläder man aldrig använt..
Vi får se hur de går, men jag har verkligen fattat att det ja håller på med är ohållbart!

Så idag blev de bara lite på rea som en tunika & farfarströja! (sammanlgt 200:-)
Men alla billiga saker blir snart stora pengar, ja vet!

Elins lilla Liam är en underbar liten kille, så härligt det är med bebisar.. Blir sugen...

god natt alla bloggläsare!

image458

vår "roliga" resa

Efter jobbet i fredags sprang jag till tåget där emil stod å väntade med Ängla.. Precis innan vi skulle kliva på tåget kom en gammal kompis till Emil fram.. Jag sa att ja skulle kliva på så att vi inte skulle missa tåget..
Tåget började rulla och telefonen ringde.. De va Emil som sa "Gick ni på rätt tåg?" självklart sa jag... Jag har åkt tåg 1000 ggr i mitt liv, å har aldrig satt mig på fel tåg! Så ja frågade killen brevid mig om detta gick till Hässleholm där vi skulle byta tåg.. Detta går till Karlskrona sa han, jippey vi har klivit på fel tåg!
Så en timmas väntan i Bromölla och en timma i H-holm sedan var vi på rätt tåg..
2 timmar sena stod vi på Nybro station!
Men å så härligt de va att träffa Elin & hennes lilla Liam!!
De blev mys pys hela kvällen :)

image455

bebalissos!

För ett tag sedan skrev jag att jag skulle hälsa på min allra bästa bästs :) Men tyvärr blev den resan aldrig av, pga mitt nya schema.. Men imorn, då blir de av!! Äntligen ska jag få träffa lilla Liam å bara mysa.. Finns inget bättre än bebisar.. Å inget bättre än vänners bebisar :) (å egna såklart!)

image453image454
vilken liten sötnos han är!

vuxen poäng!

image452

Jag Zara Kronvall har skaffat mig ett till vuxenpoäng!
Igår var ja nämligen på banken på ett möte om besparingar, till min pension.
Har tänkt på de såååå länge, men de känns ju så långt borta!
Men så snabbt som tiden går e ja väl snart där ;)
Jag ska erkänna att jag är totalt ointreserad av allt va aktier & fonder heter!
Å de sa jag, så hon förklarade bra å pedagogiskt.
Jag fick med mig lite broschyrer hem som jag ska läsa å ha bestämt vilken
fond jag vill välja till nästa vecka. Då ska jag till banken igen!

Detta tänker ja spara:

Pensionsspar i någon medelsäker fond
En medelskäker fond till Ängla
Några kronor i månaden till ett gemensamtkonto med Emil om ngt går sönder.

Jag har inga besparingar just nu, jo till Ängla.
Jag är mer en slösa, så jag måste nog ta mig kragen å bli lite ordentlig.
Detta är ett steg!

Vad är du? SPARA ELLER SLÖSA?


ang mello

Tack för era fina inlägg.. Ja, de är väl inte illa iof att hamna på 29 plats av 2500!
Vi blev erbjudna en annan låt idag, men av vissa skäl vill vi tacka nej. Kan  inte gå in på detaljer här, gillar inte att hänga ut eller baktala folk offentligt! Ska bli spännande att se vem som tar den låten, Sandra Dahlberg kanske? Vad vet ja.. Men vänner & hälsa går före allt, det är de enda jag kan säga!

Nu ska jag se på inspelat Desperate houswife, love it!
Sedan blir de Tarzan rep :)

Puss!

Mello

ingen schlager i år häller.. Men ja kan säga att vi snubblade på mållinjen, så om ngn blir diskad....
Nej, så får man inte tänka :)
Nu kan ja koncentrera mig på Jane till 100% iaf. Man måste alltid se de positivt!

jag vill spotta på dig!

Jag har en vän som för ett tag sedan separerade med pappan till hennes barn. Jag tänker inte skriva personens namn, de kan va ngn här i skåne de kan vara ngn i sthlm, vart eller vem spelar ingen roll!
Under deras förhållande var de hon som fick ta allt ansvar för barnen. Han sov till och med i ett annat rum för att slippa bli väckt. Även då min vän hade 40 graders feber å kräksjukan vägrade han göra välling på natten. Hon satt med sina båda barn i varsin arm å huvudet ner i toastolen..
När de andra barnet föddes fick han många komplikationer med andnigen, så dom kajkade in & ut på sjukhuset. På de sjukhuset tog dom inte min vän på allvar, så hon började köra länet runt på olika sjukhus. Tillslut fick dom riktig hjälp. Eftersom hon aldrig själv fick vila sa kroppen ofta ifrån & hon blev sjuk. T.o.m en läkare skickade hem ett brev där de stod att denna mamma måste få hjälp i hemmet, annars kommer hon gå in i väggen.
Efter seperationen (vilket va de allra bästa för henne, då han kontrolerade allt hon gjorde & fick henne att må väldigt dåligt) har han bara fortsatt att trakasera henne. Allt för att förstöra för henne osv.. Han träffade snabbt en ny, men de varade inte länge (å, ja han presenterade henne för barnen). Inte långt efter skaffade han en ny till som de verkar funka med för de tog bara en månad, så flyttade hon in.. (stackars barnen. Först flyttar mamma ut, sen flyttar en annan in i samma veva) Lugn å ro för min vän iaf tänkte vi, men inte!
Dom har nu varit separerade ca 1 år och min vän vill nu flytta 1 mil närmre sitt jobb. Till saken hör att pappan jobbar oxå där så han får ingen omväg till dagis eller så.. Men detta räckte för att han vill sabba igen! Eftersom min vän nu ska bli sambo med sin nya kille..
Nu har han stämt henne å kräver ensam vårdnad!!! Han har skrivit flera a4 papper om vilken dålig mamma hon är & att hon endast kan vara en varannanhelg å storhelgs mamma!! Så på fredag ska dom upp i Tingsrätten!
HALLÅ DIN DUMMA IDIOT, dom enda som skadas är dina barn!
Kan ngn vettig människa tala om för mig hur man kan vilja ta ifrån sina barn en förälder för egen vinnings skull!? För de är bara det de handlar om! Han vet att hon är en bra mamma som alltid tagit hand om sina barn i 1:a hand!
Skulle du stå framför mig nu skulle ja spotta på dig!!!!
Du är inte ens vatten värld som utsätter dina barn & deras mamma för detta!! Är så jävla arg att jag vill gråta..
Om ja får chansen att vittna, så kommer jag göra de! För jag vet precis hur de va hemma hos er innan ni separerade! Å de vet du med!

Ursäkta alla ni andra, men på ngt sätt måste ja få ut dessa agritioner!

(för er som kanske vet vem ja skriver om, nämn inte hennes namn här. Å börja ingen gissningslek-TACK!)


en trött helg

Helgen har varit seeeg å trött!! Jag & Ängla vaknade kl 3 i natt å var pigga!! Upp å kollade på lejon kungen å tog några nattmackor...
Harriet och hennes son Lion har varit här i helgen för att repa.. (harriet ska spela Kala, hon spelade även Aida)..
De är så mysigt när dom är här...

Vi invigdesoffan & tv:n (tyvärr med Nina Frisk), tände ljus & drack min specialdrink ;)
Imorn blir de jobb igen... kommer nog va en aningen trött kan ja gissa... Skönt man slipper va bland folk då..

Kram på er alla!


image451
Leon & Harriet Kyolaba (är han inte världens sötaste kille!?)

NINA FRISK

Se inte denna film om ni inte gillar dåliga slut!

image450


11 och 12 oktober

Dagen då vi skulle åka hem :(
Flyget skulle inte gå förrän kl 18:20 så vi hann ut en sväng på stan.. Tur hade jag som äntligen hittade lite toppar.. 2 tunikor & 1 klänning. Super billiga & super snygga :)

Ingvar hann med att bli intervjuvad av amerikansk tv :)

(Ingvar in action)

Flyresan gick super bra, Ängla somnade då & då, men inte jag..

När vi landade i Köpenhamn var kl 8:30. Vi hade gått upp 8:00 och flyget gick som sagt 18:20 amrikansk tid. Så man var en aning trött när man kom hem.. Vi la oss några timmar mitt på dagen men kom ändå i säng kl 23:00 igår kväll..
Tänkte att vi skulleta sovmorgon idag å de gjorde vi, jag vaknade kl 14 å Ängla fick ja upp 14:30!
Men jag är ändå skit trött nu (kl e 22:30)..

Ni som läst min "dagbok" under vår New York resa har säkert märkt att vi haft de underbart! De har vi verkligen.. Älskar allt med New York.
Männinskorna är öpnna. Om man tex står i hissen med ngn främling pratar man med varandra. Inte som vi svenskar som aldrig kan tänka oss att prata med ngn i hissen eller på tex bussen. Då verkan man knäpp!
Har lärt mig att Allt funkar i USA, det finns butiker med bara popcorne, MNM (godis) har en egen butik, Build a bear har kläder bara för nallar (2 våningar!), de skulle aldrig funka här!

Men borta bra å hemma bäst!

10 oktober

Sista dagen! Känns verkligen trist, men vi kommer verkligen åka tillbaka..
Vi startade dagen med ett besök på American National museum of nature! Det var där "En natt på museet" spelades in :)

(Maria & Ängla som apor i butiken på Museet. Ängla är redan inne i rollen som "lill apa" :) )
Sedan fikade vi med Ingvars vän & kollega Toni Harnell som är en känd hårdrockare i världen. Jag hade dock ingen aning om vem han var/är, men jag är ingen hårdrockare.. Men han va mycket tevlig :)
Han tog oss till området där Sex and the City spelades in. Där Carries lägenhet var.

Lite sista shopping å några drinkar blev det på kvällen..
Jag har knappt handlat några kläder här, utan mest skönhtsprodukter. Varför vet ja inte. Men resväskan spricker nästan ändå :)

Vi gjorde ett besök på Late show med David Letterman & tävlade om biljetter, tyvärr vann vi inga. Men skoj att ha varit där :)                 
(mys å bus på rummet)    ( Emil on Broadway)    (idolbild för 1 dollar) 

9 oktober

Frukostarna här är fullkomligt underbara. Buffe´med en massa goda frukter i mängder, grönsker, potatisplättar, pannkakor med mera..

Efter frukost blev det ett besök på Disneys kontor. En hel del prat om vår produktion av TARZAN! Vi är den 3:e i världen som sätter upp den. Och den 1:a second som dom kallar de. The second betyder att Emil är den första som gör de utan Disney production :)
Dom var mäkta imponerad av Emil & förväntnsfulla på vår production.. Han sa att jag såg ut som en Jane :)

Sedan började vi promenera längs med Broadway, å helt plötsligt kom Filip & Fredrik gående :)
image443
Lite shopping på Victorias brodway igen men denna gången en bh & lite smink!

Vi bestämde oss för att kolla om de fanns biljetter till ngn musikal. Jag ville se Hair spray som vi sett på film dagen innan (biopremiär i sve nästa fredag!). Den är relativt nyskriven & utspelar sig på 60 tal. Påminner lite om Grease, med sin pop musik!
Fam Bengtsson, jag & Ängla fick bilj & Emil fick biljett till Le Mislerabes som han ville se.
Hair spray var upppigande och Ängla stod i trappan å dansade :) Killen breve kollade mer på Ängla än showen :)
Känns väldigt trist att vi snart ska hem, åk hit! Kan verkligen rekomendera! Men bring a lot of money!

8 oktober

Ingvars födelsedag! Vi började dagen med ett besök på Disney store på 5th avenue (ni vet där alla fina butiker ligger som Gucci, Prada osv).. Ängla shoppade loss igen :)

   

Efter de gick vi till vackra Central Park! Men usch va de luktade hundbajs där :)
Efter de sprang jag i några butiker själv (vilken frihet, inga barn å inga stressad män utanför!). Hittade ett skit snyggt paljett linne/klänning som ja ska ha som scenkläder :)

   
(Central Park)

Efter de blev de fik på ett svenskt cafe´som hette FIKA! 

Vi tog en promenad & kollade in Macy´s som svenska Åhlens är gjort efter.. Men gud vilken affär. 7 våningar och ett helt kvarter långt! Orkade inte kolla! Vi gick vidare till Victorias secret å köpte lite krämer.. Så jag kunde gå å flascha med en fin påse som alla andra i NY :)

Lite mexikanskmat å mys på hotellet & sedan nana kudde!

Minus
Varje por i ansiktet e fyllt med skit! De är så skitigt i luften här att huden blir kass! Håret blir fett direkt man går ut! Aniktsbehandling NU TACK!


7 oktober

Shopping i all ära, men idag har vi fått en upplevelse för livet. Känslan är svår att beskriva, men ska göra mitt bästa! Efter en frukost på Sturbucks tog vi Subway till Brooklyn. När vi klev av var vi de enda vita så långt ögat kunde nå.. Folk glodde på oss, ja! Men vi traskade på & kom fram till vårt mål - Waschington curch. Aldrig någonsin har jag känt sådan värme & kärlek från människan! Vi var dom enda i kyrkan som inte tillhörde föramlingen. En efter en kom dom fram å häslade oss välkomna å sa "god bless you".. Vi blev bjudna till fösamlingshemmet på fika innan gudstjänsten.
Jag har aldrig sett några släppa loss & släppa alla hämningar som dom gjorde inför gud som dessa människor gjorde idag! Dom pratade högt, hoppade, skrek, ja allt!
Självklart hade dom gospel å vi hängde på :)
Under gudtjänsten häslade dom oss välkomna & Ingvar fick gå fram och säga en hälsning från oss från Sve.
Som sagt, kommer aldrig i ord kunna beskriva denna känslan!

                 
kyrkan                   Församlinshemmet        altaret                        Ängla & Maria lekte med en barnen i förlsamlingen

Kvällen avslutades på Fridays där Ängla showade på en barstol. Hon dansade med sina höfter så alla stannade för att applodera eller ta ett kort :)
Har aldrig sett henne dansa så förr, å hon älskade de!
Efter de blev de lek på hotellrummet för flickorna..

     
mums...                                                      showen :)

Minus
Dom drogar katter & hundar å sätter dom på gatan för att vi ska ge dom pengar för de! Förjävligt!

6 oktober

Jet lag:en håller i sig!  Klarade att hålla mig vaken till 23:00 i går, men Ängla vaknade 5:30 idag!
7:30 var vi färdig duschade & satt på Mc Donalds för att äta frulle.. Emil sov såklart, han får då alltid sovmorgon! :)

Vi bestämde oss för att de va barnensdag dag idag, så vi begav oss till Toys r us. Butiken e så stor att dom har ett stort parisehjul inuti butiken. Ängla var i sjundehimlen å shoppade loss! Hon hade sparat sina födelsedagspengar, så hon fick välja precis vad hon ville :)


                        
barbibedockorna fanns         Cilla, Ingavr & Maria åker
i ett slott inne i butiken :)         parisehjulet

Jag & Ängla åkte oxå!

Efter de tog vi lunch på Hard Rock cafe´ innan de va dax för musikalbesök- THE LION KING!

                    
Har rock by night            Emil & Ängla

Fam Bengtsson gick för att se RENT när vi såg LION KING. Ängla som väntat i månader på detta, å vi som väntat sedan hon låg i magen på att få visa henne denna var lyriska. INGET slår inledningen i Lion king, inget!
Självklart grät vi en skvätt :) Ängla älskade den å ville se den igen!
Efter musikalen hade vi förmånen som Disney fixat åt oss att få träffa Stage Managern Ron som va en super trevlig kille. Han visade oss backstage, så vi fick se hur allt fungerade, så häftigt!
En super dag!

Minus
Den dåliga & feta maten gör att min mage protesterar!

5 oktober

Ängla vaknade kl 4:30, jippey! På med Disney tv å försöka morna sig..
Kl 5:30 efter en dusch  begav jag & Ängla oss ut för att fixa frulle, STURBACKS har de godaste kaffet!
 (Ängla med frukosten)

8:00 var de dax för info möte som visade sig vara pensionärsmöte om hur man postar kort å ringer samtal. Vi gick efter 10 min. I väntan på guidbussen tog vi oss ett strög..
Bussen tog oss genom hela NY. Vi såg bla Frihetsgudinna (bakom all dimma), Empire state building, platsen där world trade center stod, Tom Hanks, Bonos, Barbara Striesands lägenheter,platden John Lennon blev mördad på, Yoko´s lägenhet, harlem mm.
På vägen åkte vi förbi en filminspelning, men de enda jag hann se var paparazzis :)
Vi bestämde oss för att promenera från Ground Zero genom Tribecca, Soho (bra shopping!). west village, Chelsea, Garment district och slutligen Times Square där vi bodde!
På den vägen blev de lite shopping :)
Bla:
Levis jeans (ca 250 sve kronor)
sommarkläder från H&M
linnen både bas & fin linnen
I love NY t-shirt
Bed Head sch/balsam 750 ml (ca 150 :- )
Essie nagellack (50:-)
Clinique parfymen Happy 100 ml  (130:-)

med mera med mera :)

                               
här blev John Lennon mördad!      Där dom 3 balkongerna är bor Tom Hanks :)

                     
Empire state                     ni kan se frihetsdinninan bakom båten :)

                      
här stod world trade center 

4 oktober

 (Kastrups flygplats kl 12:00)

( timmar gick fantastiskt bra att flyga med Ängla som skötte sig exemplariskt.. Ja hon showade lite för en å annan granne ;) Tyvärr började resan med att Ängla fick fel mat, VEG mat istället för ICKE ÄGG mat..
För er som rest till USA vet hur hårda dom är i passkontrollerna!
Å dom frågade oss vad vi skulle göra, va vi jobbade med, tyckte vi va alldeles för unga för att ha barn osv.. Tillsslut tog vi oss igenom...

Å puh, denna hetta som slog emot oss!!! ca 30 grader & sol, där stod jag med fodrade stövlar!
Å inte hjälpte packningen i resväskan till, där fanns endast höst kläder!
Tydligen var de väldigt ovanligt att de va så varmt i oktober.

Av med packningen på hotellet å ut i NY! WOW! Efter Mc Donalds somnade Ängla som ens stock, kl 24 i sve kl 18 i NY. Jag å Emil gick på jakt efter sommarkläder.
Tyvärr hittade vi inga, men hittade en underbar butik Sephora som har allt en flicka kan önska sig i kosmetik & hudvårds världen! Självklart kom jag ut med en liten "godispåse" därifrån!

Kl 20:00 NY tid orkade ja hålla mig vaken till :) God natt!

Minus
Ingen toaborrste på toaletten, bajsar dom inte i USA?


Ingvar & Cilla väntan på bussen från flyget i NY


NY by night

I LOVE NY

Eftersom vi inte har någon adapter till datan å de kostar 1 dollar för 5 min på hotellet för internet kommer ja inte kunna skriva härifrån.. Men ja skriver ner allt som händer på papper som ja så fort vi kommer hem ska lägga ut på min blogg..
Vad ja kan säga so far är att I LOVE NY!


Hej!

Så fort vi får igång datan, ska Ja blogga från new york, kan säga att här e underbart:) skriver från mob nu. Vi hörs!

äntligen...

Väskorna är nästan färdig packade, huset så gott som städat.. Snart åker vi!
Blev lite konfundersam idag när ja läste aftonbladets väder.. Var helt säker på att New York hade ungefär samma väder som oss, alla har sagt de till mig. Har packat väskan därefter.. Men så läste jag att de va 24 grader varmt... Å hur ska man packa till de? T-shirt å jeans får duga, å en å annan klänning..

Imorgon halv åtta tar vi bussen från Färlöv, då börjar vår resa :)
Vi har framme i NY 14:00 (deras tid)! De kommer bli en lååååång dag!!

Kvar att göra:

Packa schampo,smink, rengöing osv (sånt man inte kan lägga ner än)
Diska
Slänga alla sopor
Lägga ner bilj & pass (viktigast!)
Nana kudde!

image416

keep them!

Önskar att dessa 2 kunde fortsatt vara programledare i IDOL! Dom har varit lysande.. Berg är grymt talangfull å vass.. Gynning bjuder på sig själv.. Nej, låt dom vara kvar!!!

Håller ni med?

image415

lilla melodifestivalen

På fredag är de dax för nästa Kristianstads talang och medlem i Tarzan ensembel och även Aida att visa vad han går för i tv. Nämligen i lilla Melodifestivalen!!
Killen som tagit sig till final är ingen mindre en Joacim Darin!
Jag med familj håller alla tummar!
Hoppas ni ringer å röstar, för vi har precis då landat i New York!

image414


skrik

image413

Stryka tvätt
skrik
stryka tvätt
bråk
packa
skrik
tvätta
gap å skrik
sortera strumpor
gnäll

(ibland e livet som småbarnsförälder tufft!, så e de bara!)

SNART SKRIKER JA HÖGT!!!!

RSS 2.0