Då var man i v 34

I dag gick jag in i v.34 :) Det närmar sig sitt slut. Läste på igår att statistiken säger att i Sverige & utlandet föds de flesta tvillingar runt v37. Håll en tumme för att jag slipper gå i 40 v.
Som ni ser är magen stor & tung.. Mina "små bebisar" börjar bli stora där inne..
I morgon ska vi på ultraljud för att se vad dom väger & hur dom ligger. Men mina ligger med huvudet nedåt, så här blir nog inget planerat kejsarsnitt.. Vi får snällt vänta med spänning på vilken dag dom vill komma ut :)

Info från gravid.se



"Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen.Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn. Är det tvillingar som ni väntar kanske bara ett av barnen lägger sig med huvudet mot bäckenöppningen, medan syskonet lägger sig intill."


Kommentarer
Postat av: mamma

hej vilken underbar mage du har,finns det något vackrare än en gravid kvinna.?puss

2009-05-25 @ 08:34:20
Postat av: mio

Jag tycker att din mage är underbar för den visar ju att barnen växer och mår bra! Förstår dock att det är tungt och håller tummarna för att du ska slippa gå hela tiden!

Kram till er

2009-05-25 @ 08:40:26
URL: http://metrobloggen.se/emilfan
Postat av: Sara Li

Du är jättefin.

2009-05-25 @ 09:41:12
URL: http://sarali76.blogg.se/
Postat av: Jossan

Vad fin du är ! Vilken härlig mage !

2009-05-25 @ 11:04:39
URL: http://jossan1982.blogspot.com
Postat av: Anonym

woooooooooooooow gumman jag förstår att det är tungt nu....men vilken fin och rund mage du har:) Nu är det inte långt kvar...du har iaf ca 6veckor kvar...hehe jag har 16veckor och redan trött på det hela (men mest för att jag mår illa än så jag har inte hunnit njuta alls) Saknar er hälsa o krama om Ängla o Emil och klart en klapp på magen;)

2009-05-25 @ 16:10:46
Postat av: Anonym

Vilken fin mage. förstår att det är tungt å jobbigt. Du e jättefin. Lycka till

Många kramar

2009-05-25 @ 20:31:48
Postat av: Stephanie

Så fin magen är :) Såg kort från när min mamma väntade mig och syrran. "Tur" så kom vi 3-4 veckor förtidigt. Hoppas dem kommer snart så du kan må bättre igen. / Stephanie

2009-05-26 @ 14:04:47
URL: http://dencezazoo.blogg.se/
Postat av: Angelica

Såhär långt bortifrån så känns det som att tiden bara rusar iväg och att din graviditet har flugit förbi, fattar inte att du snart har tre små troll!!! All styrka och lycka skickar vi till er här från Göteborg! Kram

2009-05-26 @ 20:47:34
Postat av: Sandra Jönsson

Hej!

Jag blev rekommenderad att läsa din blogg då jag precis har fått två små tvillingpojkar. Känner igen mig i mycket du skriver. Skönt att få läsa allt du skrivit och äntligen ha någon som förstår vad man går igenom. Mina killar har hunnit bli sju veckor gamla nu och tiden bara rusar iväg. Vet precis vad du menar när du skriver att det gör ont och är otroligt tungt. Mina tvillingkillar skulle egentligen födas nu den 16 Maj men kom i v.34+0. Trodde absolut att jag skulle gå hela vägen ut, men helt plötsligt så var de bara här. Lycka till och hoppas att de snart tycker att det börjar bli lite för trångt där inne så de vill komma ut.

2009-05-27 @ 19:15:20
Postat av: Stina

Hej Gumman! Nu ser jag att det var längesedan vi sågs för magen har verkligen vuxit sedan sist vi träffades! Men fin är den, även om jag fattar att di små tränger åt vart sitt håll. Tänk...däri ligger syskonen och väntar på att få träffa dig, Emil och storasyster =)

Saknar dig och längtar tills tiden tillåter att ha konsert ihop med dig igen!!

Kram & kram från Stajna

2009-05-28 @ 18:30:03
URL: http://www.myspace.com/stinaengelbrecht

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0