V.33

"Är detta ditt första barn, så kanske barnet nu lägger sig tillrätta med huvudet nedåt inför förlossningen. För omföderskor kan det ibland dröja ytterligare några veckor. När barnet väl lagt sig tillrätta så brukar det bli lättare att andas och har du haft magbesvär bör även det lätta nu. Däremot ökar trycket nedåt och symtom som stickande känslor i bäckenet kan uppträda. 

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser.Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta digmen inte under hela dygnets alla timmar. "

www.gravid.se


Så här känner jag:

Barnen sparkar och rör sig hela tiden! 
Varje gång tappar jag nästan andan. 
I går kickade lillan mig på revbenen så jag trodde min sista stund var kommer :)

Detta tryck som känns nedåt när det är två barn går inte att beskriva med ord.
Foglossningen är inte att leka med..

När man är i vecka 30 (tre veckor sedan) är man lika stor som en fullgången mamma med ett barn.
Så hur tungt detta börjar bli kan ni tänka er..
Ryggen värker hela tiden igen.. :(

Vart man en kommer har man blivit något slags "cirkusdjur" som alla bara måste kommentera. 
Jag vet att det bara är av välmening. Men när man för 11 ggr på en dag får höra:
"Nu är du verkligeeeen stoooor!" börjar man bli  trött & ledsen.
Prata om ngt annat för guds skull. Jag känner av den här magen hela dagarna och kan behöva tänka på något annat för ett slag!

Nu vill jag bara föda!

(Ja, jag vet att jag låter negativ och det är jag med just nu.. Denna ständiga värk tär på mig ngt otroligt. Försöker vara vid gott mod, men lyckas inte riktigt pga smärtorna. Är det ngn som blir skrämd av denna graviditet så kan jag säga att jag hade en fantastisk graviditet med Ängla & stod på scenen till två veckor innan hon kom (hade kunnar fortsätta till dagen innan) med 10 cm klack! De ni!)


Kommentarer
Postat av: Lotta Ljungberg

Hej Zara!

Man får vara hängig och trött när man väntar barn, dom som inte burit på tvillingar har ingen aning om hur man känner sig. Sprickfärdig, som en för hårt stoppad korv, ungefär!

Håll ut Zara

kram Lotta

2009-05-18 @ 09:33:40
Postat av: Anki

Du har din fullla rätt att klaga..Det ta på krafter och humör att inte må bra..och det där med att alla måste påpeka hur stor man är, förstår jag inte.. Det kan man ju se själv..

Skulle vara myske roligare om någon sa "" vad fin du är "

Ha en bra dag och var rädd om dig..

Kram

2009-05-18 @ 12:12:11
URL: http://morsan.welen.com/
Postat av: Gunilla

Klart att man måste få säga hur man känner..

o jag minns med att jag tyckte de va jobbigt när man fick höra just de "du ä verkligen stor" eller när de ringer o så svara man så hör man från andra ändan i luren "Åh är du hemma du ska ju vara o föda barn" de gjorde mig vädligt irri..

Hoppas du får en bra dag

take care

2009-05-18 @ 12:16:45
URL: http://aftonstjarna.blogg.se/
Postat av: Carina Persson

Lilla Zara!



Försök att skita i folks kommentarer. Du är så FIN och det vet du om. Jag VET verkligen hur du känner dig, hur det trycker på och hur ont man har. Jag tröttnade också på att folk sa till mig hela tiden att jag var så stor och en gång när jag var på ultraljud så satt det ett ungt par i väntrummet. Tjejen sa när jag gick ut: Är det SÅ jag ska se ut så vill jag inte vara gravid längre. Jag bara vände mig om och sa: Nej, visst är det hemskt?? Jag skulle inte ha ätit en badboll till frukost idag. Vilken idiot jag är.



Hon tystnade, det kan jag lova. Låt inte folk göra dig ledsen. DU ÄR JÄTTEFIN!!!!



Kram från



Carina och barnen

2009-05-18 @ 14:27:56
URL: http://metrobloggen.se/carina6969
Postat av: Kajsa

Håll ut. Du är jätteduktig. Tänk så underbart när de väl tittat ut..=).

2009-05-18 @ 19:24:41
URL: http://kw86.blogspot.com
Postat av: Eva

Men gud, jag hoppas verkligen inte min mans moster är en av de som kläckt ur sig att du skulle vara stor, hon träffade dig i Broby eller vad det var i helgen och pratade med dig, hon är helfrälst i Emil, tror du vet vem det är om du ser henne.

2009-05-18 @ 21:07:04
URL: http://www.frunananas.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0