lite mer svin..


Ja, mitt inlägg ang svininfluensan skapar verkligen reaktion.
Alla tycker vi olika, vilket är bra!
Självklart kanske man inte kan ha sina barn hemma vid minsta lilla snor, men vi kan väl ändå försöka vara extra noggranna nu eller hur?
En vanlig förkylning är ju bra för att bygga upp imunförsvaret men jag tror i alla fall INTE att det är speciellt bra för en 2 månaders bebis att få just denna influensa. Jag vill inte riskera det i alla fall. Och jag är inte rädd för de annars vanliga förkylningarna mer en att det är jobbigt med snoriga bebisar!
Jag väljer i alla fall att vara extra försiktig & i högsta mån undvika förkylda männsikor. (så gott det går)
Sedan är det ju upp till alla andra å leva som dom vill. Men om vi alla är noggranna med handhygien & stannar hemma om vi har ont i halsen & feber till man inte smittar längre tror jag att det kan lindra smittorisken.

Som sagt om man läser detta så anser jag att man i alla fall ska ha respekt för just denna influensa även om man inte ska gå runt och vara rädd som en klok man sa till mig :) :
(skrivet av en läsare i kommentar fältet)


"Fem miljoner kan smittas av svininfluensan
Svininfluensan kan drabba fem miljoner svenskar.

Små barn löper störst risk att smittas - samtidigt varnar myndigheterna för kris i arbetslivet.
- Vi räknar med att 50 procent av arbetskraften kan vara borta på en gång, antingen för att de är sjuka eller vårdar någon anhörig, säger Eva Hamberg på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Tomma arbetsplatser, stängda skolor och kaos på de svenska sjukhusen - det är bilden myndigheterna tecknar av vad som väntar när svininfluensan slår till med full kraft mot landet i höst.
Skräckscenariot har nu fått dem att agera gemensamt för att försöka stoppa det värsta utbrottet.
I går meddelade socialstyrelsen sin nya drastiska strategi. I stället för att, som tidigare, spåra smittkällan till alla misstänkta fall ska man nu fokusera på de personer som löper störst risk att smittas.
- Vi satsar resurserna där det ger mest effekt. Vi har lagt mycket tid på att hitta smittan, men den har spridits ändå, säger Anders Tegnell, chef för smittskyddsenheten på socialstyrelsen.

40 000 riskerar att dö
I värsta fall befarar de att fem miljoner svenskar ska smittas. Det skulle i extremfallet innebära att så många som som 40 000 personer riskerar att dö.
Siffran kommer från Smittskyddsinstitutet och är beräknad på att dödligheten är 4 000 personer per halv miljon smittade - samma dödlighet som den årliga säsongsinfluensan har.
Men även lägre siffror kommer att innebära stora påfrestningar på sjukvården.
- Vi kan inte utesluta att personer kommer att dö. Sjukvården får det jobbigt, säger Annika Linde, statsepidemiolog vid Smittskyddsinstitutet.
Läget väntas bli akut i slutet av augusti då skolorna startar och folk går tillbaka till sina arbetsplatser.
- Motorn i epidemin är dagis- och skolbarn och de smittar sedan sina föräldrar, säger Annika Linde"



Kommentarer
Postat av: Elin A

Ja jag har med börjat fundera lite mera på denna influensa. Blir ju lite nervös för barnens skull.

Du skrev ayy en vanlig förkylning är du inte rädd för, men tänk på att RS virus börjar komma och tvillingarna är ju inte så stora än.

Hoppas ni har det bra i storstaden:)

Förresten, har din sambo tonat sitt hår rött eller är det bara som det ser ut på polarbilden?

2009-09-03 @ 18:14:54
Postat av: mamma

Mycket klokt skrivet av dig .det gäller verkligen att vara noga med hygienen.Men man ska tvätta händerna med tvål o vatten innan man spritar sig annars ger det inte full effekt..Jag tänker i alla fall hålla mig ifrån folksamlingar o snoriga barn eftersom jag är i riskgruppen.

2009-09-03 @ 18:22:04
Postat av: Pia

Hej Sara jo jag har fått mail men har datastrul eller kontaktproblem o det har varit så mkt annat.

Hon blev jätteglad :)

Kanon som vanligt.

Missa henne inte i nya Mama som kommer ut imorgon.

Cathrine o Lilly ett helt reportage ;)

Kramis

Postat av: milo

Helt klart ska man ha respekt och givet vis undvika att bli sjuk om man kan. Tänk på att tvätta händerna ofta.

2009-09-04 @ 07:46:28
Postat av: Therése

Klart man ska ha respekt för svininfluensan. Och små barn är ju extra ömtåliga. Vi satt själva och pratade imorse om hur vi ska göra med Bella. Vaccinera eller inte. Vägde för och emot... hon kan bli väldigt dålig om hon drabbas, men vem vet vilka biverkningar vaccinet ger? Vad händer om 25 år omman märker att alla barn som vaccinerades är sterila eller har utvecklat nån allergi eller nåt annat tråkigt?

Nu kom det ju beskd i frmiddags att barn under 3 år inte ska vaccineras så vi slipper ta beslutet själva.

Men det är inte lätt hur man ska göra.

2009-09-04 @ 10:43:52
URL: http://theresian.blogg.se/
Postat av: Patricia

Jag fick i dag reda på att en kollega som är hemma och är sjuk, har just svininfluensan... Jag blir orolig hur det ska bli, speciellt nu när jag är garvid också... De klart man ska ha respekt för influensan och jag hoppas att alla har sunt förnuft och är hemma när de är sjuka och en självklarhet att man sköter hygienen!

2009-09-04 @ 11:12:16
URL: http://[email protected]
Postat av: sofie

Sverige är alltid så nojiga när det kommer till sånt här, kommer ni ihåg fågelinfluensan då de tutade i en att det i princip var ute med oss? precis samma sak gör de nu.

Jag bor i England, under Juli månad var det som värst och 100 000 personer drabbades av svininfluensan under en vecka.

Jag har flera kompisar som fick den samt att två barn på barnet jag tar hand oms dagis drabbades.

Men inte var det mycket värre än en vanlig influensa för någon av dem!

De som dött (vilket är väääldigt få om man jämför med antalet smittade) är endast personer som varit svårt sjuka från början (haft cancer, varit äldre och i allmänt dåligt skick osv). Inte kommer några 6000 svenskar att dö, inte heller kommer 50% av arbetskraften att vara borta, de borde sluta skrämma upp människor på det sättet.



klart att man ska vara försiktig, jag har också antibakteriel kräm med mig alltid - vem vet vad det finns för bakterier nere i tunnelbanan.

Men vara rädd för att dö osv är bara överdrivet.

2009-09-04 @ 11:50:32
Postat av: Karin

Att man ska akta sig för svin lärde jag mig redan i tonåren ;-)

Men jag tycker att folk överhuvudtaget ska bli bättre på att stanna hemma när de är sjuka. Det finns en kultur av "kolla vad duktig jag är som går till jobbet fast jag mår så dåligt", och så smittar de någon som blir betydligt sämre. Värsta exemplet som jag varit med om var personen som kräkts hela natten, men ändå släpade sig till det viktiga mötet. Så dagarna efteråt låg alla som varit på det där viktiga mötet hemma och spydde...Och besluten man fattat på det ack så viktiga mötet kunde därmed ändå inte genomföras.

2009-09-04 @ 12:33:20
URL: http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0