Tagliolinii med citron, fetaost och basilika
Här kommer receptet från Icas tidning Buffé. Otroligt lätt att laga och så gott!
Ingredienser
Portioner: 4
♥ 500 g färsk pasta , gärna tagliolini
♥ skal och juice från 1 citron (ca 1/2dl)
♥ 5 msk riven Parmesanost
♥ 200 g fetaost
♥ 1 kruka Basilika
♥ 2 msk rostade pinjenötter
♥ olivilja
♥salt och nymalen svartpeppar

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av den i ett durkslag, men spara ca 2 msk av kokvattnet i kastrullen.
2. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt 4 msk olja, citronskal, juice och parmesanost.
3. Smula ner 3/4 av fetaosten och basilikabladen. Vänd runt ordentligt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Strö över resterande fetaost
och pinjenötterna. Servera genast.
FÖR ALLA? Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta. Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Ersätt fetaost med tofu och välj mjölkfritt hårdostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Låter kanon det, ska provas!